Morgan Stanley'den Önemli Kripto Para Raporu!

Morgan Stanley Dijital Para

Bankacılık devi Morgan Stanely'nin yakın tarihli bir raporuna göre, merkez bankalarının merkezi olmayan teknolojilere karşı yarışlarında gaz pedalını zorlamalarına rağmen, CBDC'lerinin kripto para birimlerini gerçekten tehdit etmesi çok zor. Morgan Stanley'deki analistler, Merkez bankaları destekli dijital para birimleri olan CBDC'lerin kripto para piyasalarını alana girdiklerinde etkileyebileceğine ancak merkezi olmayan teknolojiler için bir tehdit olma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor. Merkezi olmayan kripto para birimleri, onları yatırımcılar ve meraklılar için daha çekici kılan başka kullanım durumlarına sahiptir.

"CBDC'ler birçok açıdan kripto para ile rekabet edemez."

Açıklamalara göre Morgan Stanley'in Baş Ekonomisti Chetan Ahya tarafından, bankanın uzmanları Ademi merkeziyetçiliğin birçok yatırımcının zihniyetine zaten nüfuz ettiğine inanıyor ve Cbdc'ler Ademi merkeziyetçi ve esnek doğaları nedeniyle birçok açıdan kripto paralara karşı rekabet edemiyorlar. Baş ekonomist, "Diğer kullanım durumlarına hizmet etmeye devam ettikçe kripto para birimleri hala var olacak. Örneğin, bazı kripto para birimleri bir değer deposu olarak işlev görebilir... Çünkü halkın bazı kesimleri fiat para birimlerine tam olarak inanmıyor.” Küresel olarak birçok Merkez Bankası CBDC seçeneğini aktif olarak araştırıyor.

Kripto para birimlerinin fiat'ın yerini alması pek olası değil

Şu an itibariyle, bankalar kripto para ile ilgili karışık görüşlere sahip. Bir yandan, HSBC gibi bazı bankalar bir anti-kripto para birimi politikası uygulamaya devam ediyor (HSBC, dijital token alım ve satımıyla ilgili belirli işlemleri sansürlemeye başladı). Öte yandan, BNY Mellon gibi bankalar, yeni dijital çağa uyum sağlayarak kripto para trader ve hodlers için hizmetlerini duyurdu. Morgan Stanley, yenilikçilerin sonunda kazanacağına inanıyor. Rapor, mevcut makroekonomik koşulların kripto para birimlerine büyük ilgi uyandırdığını açıklıyor. Raporda, "Yatırımcıların kripto para birimlerine olan ilgisi, salgında eşi görülmemiş para ve maliye politikası tepkisinin yanı sıra arttı" dedi. Çin Halk Bankası, birkaç başarılı dijital yuan testi gerçekleştirdi ülke çapında denemelere devam ediyor ve artık halka sunmaya hazırlanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version