JP Morgan: Bitcoin 130 Bin Dolar Olacak, Ark Invest: Bitcoin Altını Geçecek!

ark invest bitcoin
Bitcoin devasa rallisine devam ederken birçok büyük banka kripto para birimine dikkat veriyor. Kurumsalların da gün geçtikçe dikkatini çekmeye başlayan BTC, bu boğa koşusunun hikayesini kurumsallarla yazmaya devam ediyor.

JPMorgan Chase Bitcoin fiyatı için beklentisi 130 bin dolara kadar çıkmasına karşın Ark Invest'in BTC'nin piyasa değerinin altının üzerine çıkacağı yönünde.

Her iki bakış açısının da temeldeki sebebi lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)'in güvenli liman olarak kabul edilmesi.

Bitcoin, kurumsal yatırımcılar için Altın'la rekabet ediyor

JPMorgan, geçen yıl Kasım ayında, firmadaki analistlerin Bitcoin'in kurumsal yatırımcılar için altınla rekabet ettiğinden on kat daha fazla yükselebileceğini öne sürdüklerinde benzer bir tahminde bulunmuştu. ABD Bankası'nın son öngörüsü, 'alternatif' bir para birimi olarak Altın'ın dışına çıkmanın uzun vadede Bitcoin için büyük bir artı ifade ettiğini ekledi. Bununla birlikte, JPM stratejistlerine göre, kripto para birimi ile altın arasındaki dalgalanmalarda bir yakınsama olması muhtemel olmadığından, bu birkaç yıllık bir süreç olacak ifadelerinde bulundular.

Bitcoin'in fiyatı bu yıl 146.000 dolara ulaşabilir

JPMorgan'daki analistleri tarafından yapılan daha önceki bir açıklama ise Bitcoin fiyatının 146 bin doların üzerindeki teorik Bitcoin fiyat hedefinin uzun vadeli bir hedef ve dolayısıyla bu yıl için olağan bir fiyat hedefi olmadığının kabul edilmesi gerektiği anlamına geliyor. Kripto para ile bazen yakın, bazen uzak bir ilişkisi olan Wall Street bankası, Grayscale's Bitcoin Trust gibi kurumsal cüzdanlarda ve fonlarda artışla birlikte Bitcoin fiyatlarında uzun vadeli bir ilerleme tahmin ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version