Bu Kripto Paralara Dikkat! Son 24 Saatte Neler Oldu? Bitcoin ve Ethereum Analizinde Önemli Seviyeler Neresi?

icrypex.com
ICRYPEX kripto para borsası verilerine göre, 21 Nisan 2021'de günün en çok yükseliş yaşayan kripto para birimi Ethereum oldu. 

Pazar gününden beri başlayan düşüş dalgası yaşansa da bugün başta Bitcoin ve altcoin'ler için piyasada bugün biraz daha pozitif bir hava vardı.


Son 24 saatte ICRYPEX'in verilerine göre günün en çok yükselen kripto para birimleri %5.04 ile Ethereum olurken onu %2.59 ile Litecoin takip etti.
ETH yazının yazıldığı sırada %5.04'lük bir yükselişle 2444.89 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Gün içerisinde ise Ethereum 2450 dolar civarına kadar bir yükseliş yaşadı.

ICRYPEX kripto para borsasının günlük Ethereum teknik analizine göre;

Ethereum dün 2043 $ seviyesinden %16 yükselişle 2360 $ seviyelerine yükseldi. Önceki gün sert piyasa hareketi ve kaldıraçların etkisi ile yaşanan dalga piyasa genelinde risk iştahı kaybına neden oldu. ERC-20 ağı transfer ücretleri hâlen daha çok yüksek. Berlin hard fork’unun ardından önemli bir katkısı şimdilik görülmese de ETH 2.0 yolunun yarılanması sonucu Ethereum’u bu fiyatlarla dahi iskontolu buluyoruz.

ETH/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda kısa vadeli baskılar ve minör alçalan trend sürüyor. Yine de orta vadede oluşan yükselen kanalın alt bant seviyesi 2050 $ seviyesinden geçmekte olup bu desteğin kırılması durumunda 1930 $ seviyelerini konuşabiliriz. Ancak ana destek seviyesine geldiğimiz için olası tepkilerin 2360 doların üzerine çıkmadığı önemli olacak. Zira kısa vadeli alçalan trendden de satış baskısından da kurtulmuş olacağız.

DİRENÇLER
2423 / 2545 / 2732
DESTEKLER
1806 / 1928 / 2114

Lider kripto para birimi BTC ise %-1.28'lik bir düşüşle 56.212 dolar civarından işlem görüyor.

ICRYPEX'in günlük Bitcoin analizine göre;

Bitcoin bu sabah 55.600 dolar seviyesinde %1,6 oranında kayıpla işlem görüyor. Piyasanın genel risk iştahından yoksun olmasının yanı sıra dünkü kayıplar birçok kişiyi endişelendirirken Santiment analizine göre milyoner BTC hesapları bu düşüşte Bitcoin alımı ya da toplaması yaptılar. Dün de sizlere likit ve balina hesapların da Bitcoin varlıklarını artırmasından ve borsalardan çekilen BTC miktarlarındaki artıştan bahsetmiştik. Bu nedenle Bitcoin’de seyrin bittiğine yönelik güçlü sinyaller gelmemekle birlikte hâlen daha teknik olarak da görünüm olumlu.

BTC/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda ekim ayından bu yana oluşan yükseliş kanalı her ne kadar 51 bin dolar seviyesi test edilse de devam ediyor. Bu bölgede yaşanan tutunma yükseliş trendimizi onayladığı için bu bölge kırılmadan trend dönüşümünden bahsetmiyoruz. Görünüm günlük periyotta zayıf yönde. Ancak desteğinde tutunma sürdükçe tepki hareketleri gelebilir. 55.000 $ seviyesi bu anlamda direnç bölgemiz. Görünüm zayıf, seyir yatay.

DİRENÇLER
57.194 / 59.018 / 60.967
DESTEKLER
53.421 / 51.472 / 49.648

Analizsiz Kalmayın!

ICRYPEX kripto para borsası günlük olarak kullanıcılarına her gün ve haftalık şekilde teknik analiz sunuyor. ICRYPEX'in teknik analizlerine buradan ulaşabilirsiniz.

ICRYPEX Web Sitesi:

ICRYPEX Telegram:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version