Bitcoin’de Bu Seviyeler Önemli! ETH, XRP AVAX Yükselmeye Devam Edecek mi? LINK, LTC, BAT Analizleri

bitcoin analizi
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 16 Nisan 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Son bir haftada kripto para piyasasında yaşanan yükselişler doğrultusunda bu sabah kâr realizasyonlarının yaşandığını ve bununla birlikte Bitcoin'in %3’e yakın satıcılı seyirle 64.900 $ bölgesinden 61.400 $ seviyesine geldiğini görüyoruz. Buna karşılık küçük ve 100 BTC’ye kadar olan cüzdanların BTC satışı yaptığı fakat bin ve üzeri BTC cüzdanlarının bu düşüşte biriktirmeye gittiği aynı zamanda madencilerin de satmadığı görülüyor. Son bir haftadır sürekli fonlama oranlarındaki sert artış da kısa bir düzeltmenin gelebileceğini öngörse de bu süre önceki gün Nasdaq’taki IPO yüzünden öne çekilmiş oldu.

BTC/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda ikili tepe oluşumu 61.800 $ seviyesinin aşağı yönlü geçilmesiyle konfirmasyon sahibi oldu. Tepkiler yeniden bu seviyeyi kırmazsa geriye doğru 60.400 ve 59.200 $ seviyelerine yolculuk alabilir. Momentum da keza aşağı trendi ile fakat yükseliş kanalında bulunuyoruz ve aynı zamanda bu kanal içinde oluşan yükseliş trendi de tam olarak 59.200 $ seviyesinden geçiyor. Bu nedenle geri çekilmeler kâr satışı olarak nitelendirilebilir ve trend dönüşümünden şu an için bahsedemeyiz.

Dirençler:
63.489 / 64.732 / 65.714

Destekler:
61.264 / 60.282 / 59.039
ETH/USD


Ethereum Analizi: Ethereum ağında Berlin hard fork’u (çatallanması) gerçekleşmesinin ardından önce artan akabinde ise son 24 saatte gas fee’lerin %8 gerilediğini görüyoruz. Bu olumlu haber karşısında son bir haftadır bunu önden fiyatlayan Ethereum piyasa geneli ile birlikte %4,5 geri çekilme ile 2400 $ seviyelerinden fiyatlanıyor. Berlin hard fork’unun tamamlanmasının ardından ağın 2.0 geçişi de yarılanmış oldu. Önümüzde temmuz ayına ertelenen Optimism L2, Londra hard fork’u ve EIP 1559 iyileştirmesi olacak. Bu nedenle hızlı bir yaz ayı yaşanabilir ve takvimde aksama olmazsa Ethereum’un hareketlerinin devamını orta ve uzun vadede izlemeye devam edebilir.

ETH/USD paritesini ele aldığımızda önceki tepe yeni destek olan 2400 $ seviyesinden tepki gelmeye başladı. Bu tepki ile birlikte DeFi ve altcoinlerin de hareketlenmesi beklenebilir. Zira ETH’nin pullback yaptığı kanal alt bandı 2440 $ seviyesi yukarı yönde kırılırsa düzeltme sonlanabilir ve yükseliş başlayabilir. Görünüm olumlu.

Dirençler:
2533 / 2615 / 2687

Destekler:
2225 / 2307 / 2379
LTC/USD
Litecoin bu sabah %1 oranında geri çekilmeyle 282 $ fiyat bölgesinde bulunuyor. Haftalık performansı %28 yükseliş yönünde ve aylıkta ise %38 olan Litecoin bu ay içerisinde piyasa değeri bakımından ilk on içerisinde yer alan kripto paralara göre başarılı bir performans gösterdi. Orta vadeli hedeflerimiz içerisinde 380 $ fiyatlamalarını barındırmaya devam ediyoruz. Aktif ve yeni adres sayılarındaki yükseliş yönlü trend korunuyor.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelenecek olursa parite 250 $ bölgesinden verdiği tepkiyi 296 $ kanal üst bandına taşımış oldu. Ardından bir miktar geri çekilme söz konusu olsa da genel görünümde yükseliş kanalının orta-üst bölgesinde seyrini koruyor. Geri çekilmelerde 276 $ destek seviyesi Fibo’127,20 dilimi üzerinde yer alıyor. 262 $ ise ara destek seviyesi ve bu seviyeler üzerinden yapılan tepki alımları yeniden kanal üst bandının test edilmesini sağlayabilir.

Dirençler:
301 / 314 / 332

Destekler:
240 / 253 / 270
XRP/USD
Ripple bu sabah %7 fiyat gerilemesiyle 1,63 $ bölgesinde bulunuyor. SEC ile Ripple şirketi arasındaki davada yaşanan pozitif gelişmeler XRP paritelerindeki hacmin geçtiğimiz günlerde Ethereum işlem hacimlerine yaklaşmasıyla haftalık bazda hareketler hızlanmış ve %63 yükselişe sebep olmuştu. Yaşanan kâr alımları bir miktar düzeltmeye öncülük ediyor ve piyasa hacminin makro kısımdaki hareketlenmelerle başka yöne kayıyor olması kısa vadeli negatif hareketlenmeler yaratsa da orta vadede XRP potansiyeli korunuyor.

XRP/USD paritesi teknik olarak ele alındığında parite 1,96 $ yerel zirvesinin ardından %15’lik düzeltmeye eşlik ederken yeni bir alçalan üçgen kırılmanın eşiğinde bulunuyor. Saatlik grafikte oluşan üçgen, kırılımın yönüne bağlı olarak fiyatlamalar için ivmeli hareketler yaratabilir. 1,65 $ desteğinden tepki veren parite 1,75 $ eşiğini aşarak yeniden yükseliş senaryosunu başlatabilir, osilatörler de dip seviyelerden toparlanma emareleri gösteriyor. Fakat kâr alımlarının ilavesiyle düzeltme hamlesini devam ettiren parite için geri çekilmeler 1,25 $ sinyallerini veriyor. 1,46 $ ara destek seviyesi.

Dirençler:
1,8191 / 1,9253 / 2,0093

Destekler:
1,4387 / 1,5449 / 1,6289

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version