ABD Kripto Para Regülasyonlarını Daha Net Hale Getirmeye Yaklaşıyor!

ABD BTC Regülasyonları
İnovasyonun Önündeki Engelleri Kaldırma Yasası, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. ABD kripto para düzenlemeleri ile ilgili önemli soruları yanıtlamak için bir çalışma grubu kurdu.

ABD Temsilciler Meclisi, Senato tarafından onaylanırsa ve Başkan Biden tarafından imzalanırsa Menkul Kıymetler veya emtia olarak sınıflandırılan kripto para birimleri ile ilgili kuralları daha net hale getirecek bir yasa çıkacak.

İnovasyonun Önündeki Engelleri Kaldırılması 
Yasası “Emtia Vadeli İşemler Komisyonu [CFTC] Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu [SEC] ortaklaşa bir dijital varlık çalışma grubu kurmayı planlıyorlar.

Bu çalışma grubu, hem SEC hem de CFTC çalışanlarının yanı sıra dijital varlık alanında çalışan FinTech şirketlerinden, her iki kurum tarafından denetlenen finans şirketlerinden, akademik araştırmacılardan ve yatırımcı izleme gruplarından oluşacak. Yetersiz hizmet alan işletmeleri destekleyen daha küçük FinTech firmaları ve kuruluşları da temsil edilecek.

Çalışma grubuna, ülkenin dijital varlıklarla ilgili mevcut yasa ve yönetmeliklerini analiz etmesi için bir yıl süre verilecek.

Kongre, çalışma grubunun, düzenlemelerin kripto para piyasalarını nasıl etkilediği ve bu piyasaların nasıl daha adil, daha verimli ve daha şeffaf olabileceği; ABD yasalarının ülkeyi finans teknolojisi açısından daha fazla veya daha az rekabetçi hale getirip getirmediği ve kripto para saklama görevlileri, diğer aracılar için hangi güvenlik standartlarının olması gerektiğini belirleyecek.

Ayrıca, ABD'nin kripto para piyasalarında dolandırıcılığı ve fiyat manipülasyonunu nasıl azaltabileceği veya yatırımcıları başka şekilde nasıl koruyabileceği ve ayrıca kripto para şirketlerinin kara para aklamayla mücadele ve terörizmi fonlamayı önlemeyi zorunlu kılan Banka Gizlilik Yasası'na en iyi şekilde nasıl uyabileceği konusunda öneriler de arıyor.

Temsilci McHenry bir basın bülteninde "Bu, regülasyonlar ve piyasa katılımcılarımız arasındaki diyaloğu açmanın ve ihtiyaç duyulan netliğe [doğru ilerlemenin] ilk adımıdır" ifadelerinde bulundu.

Bazı kripto para şirketlerine göre, dijital varlık düzenlemelerinin nihayetinde neye benzemesi gerektiği konusunda hemfikir olmasalar bile, netlik kesinlikle gerekli görülüyor. Geçen sonbaharda Ripple Labs İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen, şirketi ABD dışına taşımayı açıkça dile getirmişti.

Diğer kripto para şirketleri, Washington, DC ile iyi ilişkiler sürdürürken uyumlu kalmak için eski yasa koyucular ve düzenleyicilerle iletişim kurdular ve şirket bünyelerinde pozisyonlar verdiler.

Dijital varlıkların ne zaman menkul kıymetler (yani, yatırım sözleşmeleri) olarak ve ne zaman emtia (yani, ticarete konu mallar) - ya da tamamen başka bir şey olarak sınıflandırıldıklarına ilişkin temel sorular hala devam ediyor. 

İnovasyonun Önündeki Engelleri Kaldırma Yasası başlangıçta Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nden ortaya çıktı. Finans Teknolojileri Komitesine başkanlık eden Demokrat Stephen Lynch'in yanı sıra Cumhuriyetçi milletvekilleri Warren Davidson, Ted Budd ve Glenn Thompson'ın ortaklaşa desteklediler.
 
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version