Elon Musk'a Attığı Tweet'lerden Dolayı Dava Şoku!

Elon Musk'a Dava Açıldı

Bir Tesla Inc. yatırımcısı, Tesla CEO'su Elon Musk hakkında Twitter paylaşımlarından dolayı 8 Mart'ta şikayette bulundu. 12 Mart'ta Elon Musk'a sosyal medya paylaşımlarından dolayı dava açıldı.

Davacı, Elon Musk'ın attığı tweet'lerden kaynaklı şirketi milyarlarca potansiyel sorumluluk ve piyasa kayıplarına maruz bıraktığını iddia ederek CEO Elon Musk ve Delaware yönetim kurulu dava açtı.

12 Mart'ta Delaware Chancery Court'ta kamuoyuna açıklanan dava, elektrikli araç şirketi Tesla'nın yönetim kurulunu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 2018 tarihli bir anlaşmayı defalarca ihlal etmesine rağmen, Musk'ın çevrim içi davranışını dizginleyememekle suçluyor.

Musk ve Tesla'dan her biri 20 milyon dolarlık ödemeleri içeren anlaşma, şirketin Musk'ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili katı yeni gözetim prosedürleri benimsemesi çağrısında bulundu.

Ayrıca: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dijital Paralar Hakkında Önemli Açıklamalar!

İddiada, "Musk'ın yanlış davranışı" ve "Tesla yönetim kurulunun uyumu sağlamadaki başarısızlığı", büyük yasal cezalar ve "piyasa değerinde milyarlarca dolar kaybetmeye sebep" dahil olmak üzere şirkete "önemli zararlar" verdi ifadeleri yer alıyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version