JPMorgan Analistleri: Bireysel Bitcoin Alımları, Kurumsalları Geçti!

JPMorgan
ABD yatırım bankası JPMorgan Chase'deki analistlerin araştırmasına göre, bireysel yatırımcılar, ana akım fintech şirketlerinden Bitcoin satın almak için akın ediyor.

Hazırlanan rapora göre, bireysel yatırımcıların PayPal ve Square kullanarak bu çeyrekte 187.000'den fazla Bitcoin satın aldığını belirtiyor. Bireysel yatırımcılar, dışarıdan satın alan kurumlardır ve JPMorgan'ın analistleri, kurumların aynı dönemde 173.000 BTC satın aldığını tahmin ediyor.

"Bitcoin'de Bireysel Yatırımcılar Artık Kontrolü Ele Alıyor"

Oanda Corp'un kıdemli piyasa analisti Ed Moya, bireysel faaliyetini sosyal medyaya, mevcut NFT çılgınlığına ve teşvik ödemelerine bağladı. Ed Moya, "meme-hisse senedi" ticareti birçok bireysel yatırımcıyı yakarken, Bitcoin'in ezici bir şekilde yükselişe geçtiğini ve salgın sırasında "ekmek ve tereyağı" olduğunu ekledi. MJP Wealth Advisors başkanı Brian Vendig, Bitcoin'e yapılan son kurumsal yatırım dalgasının ardından bireysel talebinin FOMO tarafından yönlendirildiğini öne sürdü.

Bitcoin, 55.000 dolar civarında dolaşmaya devam ediyor

Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin'in fiyatı hafta sonu 62.000 dolara ulaştıktan sonra 55.000 dolar civarında işlem görüyor. Glassnode'dan gelen veriler, bireysel yatırımcıların yoğun şekilde alım yaptıklarını doğruluyor gibi görünüyor. 15 Mart'ta Glassnode, 2021'de bir işletmenin net büyüme artışına dikkat çekerek, "Bu, yeni bireysel yatırımcıların alana girdiğinin güçlü bir göstergesidir." ifadelerinde bulundu. Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyelerine tekrar tekrar ulaştıktan sonra bu hafta psikolojik sınır olan 60.000 doları geçmesine tanık olduk.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version