Bu Kripto Paralara Dikkat! Son 24 Saatte Neler Oldu? Yükselen Bitcoin ve Litecoin'de Hedefler Nereler?

ICRYPEX kripto para borsası verilerine göre, 24 Mart 2021'de günün en çok yükseliş yaşayan kripto para birimi Litecoin oldu. 

Geçtiğimiz birkaç gün Bitcoin ve altcoin'ler için düşüşlerle geçse de bugün genel olarak piyasada yükseliş gördük.


Son 24 saatte ICRYPEX'in verilerine göre günün en çok yükselen kripto para birimleri %5.37 ile Litecoin olurken onu %3.65 ile Bitcoin takip etti.


Litecoin yazının yazıldığı sırada %5.37'lik bir yükselişle 1543.65 TL'den işlem gördü. Gün içerisinde ise LTC 1557.29 TL'ye kadar bir yükseliş yaşadı.

ICRYPEX kripto para borsasının günlük Litecoin teknik analizine göre;

Litecoin bu sabah %2,4 oranında yükselişle 190$ seviyesi üzerinde bulunuyor. Geçtiğimiz ay 170 bin adete ulaşan Grayscale’in Litecoin alımları ve böylelikle de LTC üzerinde artan kurumsal ilgiyi analiz etmiştik. Bu sabah ise Grayscale tarafından açıklanan 36 bin Litecoin alımıyla daha karşılaşıyoruz. Bitcoin Trust fonuna alımları kapattığını açıklaması ve son bir haftadır satış yönlü ilerleme kaydetmesi Grayscale tarafında olumsuz okunsa da, yüklü Litecoin alımlarının devam ettiği görülüyor.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, majör kanalın yükseliş yönünde olduğu görülse de minör düşüş trendi fiyatlamalar üzerinde baskı oluşturuyor. Parite 180$ bölgesinden verdiği tepkiyle kendini 190$ üzerine atmayı başarsa da bollinger alt bandında kalıyor ve Bollinger orta bandı 195$ seviyesinde bulunuyor. Bu seviye üzerinde fiyatlamalar güçlenebilir. 4 saatlik grafikte MACD ve Momentum indikatörleri zayıflayan tepe seviyelerle birlikte zayıf bir görüntü oluştursa da MACD indikatörünün vade çizgilerinin kesişimi pozitif sinyal veriyor. Dirençleri takip edilecek. Tepkilerde 215$ ve 227$ bölgesi kanal orta bandı ve minör alçalan trendin geçtiği yerler olarak tepki için takip edilecek.

DİRENÇLER
196 / 200 / 208
DESTEKLER
172 / 177 / 184

Lider kripto para birimi BTC ise %3.65'lik bir yükselişle 448.524 TL civarından işlem görüyor.

ICRYPEX'in günlük Bitcoin analizine göre;

Bitcoin bu sabah 53.900$ bölgesinde yatay değişimle fiyatlanıyor. Küresel piyasalarda eksik olan risk iştahı kripto paralara da yansımış durumda. Bununla birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,6’nin altına geriledi. Bu gelişme piyasanın toparlanmasına yardımcı ya da teşvik edici olabilir. Madenciler satmaktan ziyade yeniden havuzlarındaki BTC’leri birikime geçtiler. Cüzdanlardaki BTC miktarları artmaya başlarken, diğer tarafta borsalardan çekilen BTC miktarları da önemli artışlar gösterdi. Mevcut durum BTC’yi yukarı yönde destekliyor. Şayet bozucu bir haber gelmezse bu verilerle birlikte Bitcoin’de hareketlenmeler görebiliriz.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda, dün 52 bin bölgesinden gelen tepkiler 55 bin dolarlara kadar hareketi sağlasa da kalıcı olamadı. Yine de kırmızı alandaki akümülasyon burada güç topladığına işaret ediyor olabilir. Momentum ve MACD aynı durumda diplerden gelen tepkileri de onaylıyor. Bu nedenle oluşan tepkiler 53.200$ ara desteğinin gerisine inmediği sürece yükselişler gün boyu görülebilir. Görünüm yatay fakat olumlu.

DİRENÇLER
55.692 / 57.146 / 58.492
DESTEKLER
52.892 / 51.546 / 50.092

Yazıldığı sırada XRP 4.41 TL'den işlem görürken gün içerisinde, 4.51 TL'ye kadar bir yükseliş yaşadı.

Ethereum ise anlık olarak 13.632 TL'den işlem görüyor, 13.714 TL'ye kadar yükseliş gerçekleştirdi.

Analizsiz Kalmayın!

ICRYPEX kripto para borsası günlük olarak kullanıcılarına her gün ve haftalık şekilde teknik analiz sunuyor. ICRYPEX'in teknik analizlerine buradan ulaşabilirsiniz.

ICRYPEX Web Sitesi:

ICRYPEX Telegram:


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version