ICRYPEX’ten Gökçe Çalışan: ETH ve BAT’ta Fiyatı Etkileyebilecek Önemli Haberler Var! Mart Ayı Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Olumlu Geçebilir!

icrypex.com

Kripto para borsası Icrypex'in Hazine Uzmanı Gökçe Çalışan, Kripto Sözlük'ün konuğu olarak genel piyasayı analiz ederken Bitcoin, Ethereum, Litecoin LINK ve BAT hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Icrypex kripto para borsasındaki gelişmeleri de bizlere aktardı.

ICRYPEX'te Neler Oluyor?

ICRYPEX borsasından Gökçe Çalışan, piyasanın yoğun olduğu bu dönemlerde, Icrypex'in günlük olarak video çekimleri yaptıklarını, ayrıca düzenli olarak takipçilerinin farklı bakış açılarına ulaşabilmeleri için Ekotürk yayınları yaptıklarını ifade etti. ICRYPEX Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında günlük ve haftalık olarak kripto para analizlerini ücretsiz şekilde paylaştıklarını, düzenli olarak kripto para analiz, destek ve direnç noktalarını yatırımcılarla paylaştıklarını aktardı. 

Bitcoin ve Kurumsal Alımları

Gökçe Çalışan, Microstrategy'nin son zamanlarda şov yaptığını aktarırken, ayrıca Microstrategy'nin Bitcoin'i para olarak görmediğini, dijital altın olarak gördüğünü ifade etti.

Microstrategy'nin dışında Twitter'ın CEO'su olan Jack'in diğer şirketi olan Square'in 170 milyon dolarlık Bitcoin satın aldığını söyledi.

Tesla'nın ise Bitcoin satın almasıyla beraber 6.500 dolarlık bir yükseliş olduğunu, ancak 300 milyar dolarlık bir piyasa düzeltmesi ile düşüş geldiğini aktardı.

Yellen'ın Açıklamaları Düşüşü Hareketini Arttırdı!

Bitcoin ve altcoin'lerdeki düşüşün bir diğer sebebi de ABD Hazine bakanı Yellen'ın açıklamaları olduğunu söyleyen Çalışan, FED başkanının ise ekonomik iyileşmede bitiş noktasında değiliz ifadelerinden kaynaklı yatırımcıların ise Altın ve Bitcoin'e yöneldiğini açıkladı.

Mart Ayında Nasıl Bir Piyasa Bizi Bekliyor Olabilir?

ICRYPEX'ten Gökçe Çalışan, şu an için BTC'deki toplama hareketinin güzel olduğunu, Bitcoin'de yıllardın bu işin içinde olanların bileceği gibi, BTC 5 ileri gidiyorsa 3 geri gidiyor. Yatırım tavsiyesi olmadan Yellen'dan yeni açıklamalar gelmez ve kurumsal taraflarda bir satış olmazsa Mart ayının kripto paralar için olumlu geçeceğini inandığını söyledi.

Ethereum'da Güzel Haber!

Ethereum'da güzel bir haberin bizi beklediğini ifade eden Çalışan, 14 Nisan'da bir güncelleme çıkacağını, uzun süredir Ethereum konusunda eleştirdiğimiz konunun fee'ler olduğunu, bu nedenle de merkeziyetsiz finans (DeFi)'ın kalbi olan ETH'yi kullanamadığımızı, merkeziyetsiz finansın şu an resmen premium bir ürün olduğunu, bu durumun da Ethereum'a baya bir zarar verdiğini ifade etti.

Bu süreçte ise Ethereum ağındaki fee'lere çözüm sunmaya odaklanan Algorand, Polkadot, Avalanche gibi platformların token'larının fiyatlarının arttığını gördük dedi. Durum da böyle olunca rakiplere çok fazla ilgi olduğunu, bu sebeple Ethereum'un acilen yüksek fee'lere çözüm sunması gerektiğini söyleyen Çalışan, 14 Nisan'da Ethereum'un Berlin güncellemesi sunacağını ve bu haberin çok önemli olduğunu, Ethereum fiyatını etkileyebileceğini aktardı.

Gökçe Çalışan'ın Ethereum güncellemesi hakkındaki diğer önemli açıklamalarını dinlemek için videoyu izleyebilirsiniz.

Ripple Davasında Neler Oluyor?

SEC'in Ripple'a açtığı davanın ön duruşması olduğunu, bu duruşmanın amacının ise davanın açılıp açılmayacağı, tarafların dinlenmesi ve karara bağlanması olduğunu aktaran Gökçe Çalışan, Ripple'ın 16 Ağustos'a kadar vakti olduğunu, bir tarafta da Ripple tarafının da davadan umutlu olduğunu ve bu durumun da XRP fiyatlarına yansıdığını da ifade etti. 

ICRYPEX'ten Gökçe Çalışan'ın BAT hakkında önemli bir haberin olduğunu, fiyatına yansıyabileceğini aktardığı, yükseliş sezonunun devam edip etmeyeceğini, Chainlink hakkında açıklamalarını yaptığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version