CoinGecko'dan Türkiye ve Kripto Paralar Üzerine Önemli Rapor!

Coingecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Dünyanın en büyük kripto para listeleme platformlarından biri olan CoinGecko, küresel kripto para piyasasını inceliyor ve kripto para piyasası hakkında daha iyi iç görüler elde etmek için yatırımcı davranışlarını inceliyor. CoinGecko, bu sefer Türk kripto para pazarını daha iyi anlamak için Türkiye kullanıcılarını araştırdı. Keyifli okumalar. 😊

Türkiye'de kripto para birimine olan ilgide bir artış yaşandı - özellikle Bitcoin'in fiyatı yıllık %62 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.641 ABD Doları'na (4.268.002 TL) yükseldi.

Bu çalışma için, Türk kullanıcılardan gelen 715 geçerli yanıtı inceledik.

İşte beş temel çıkarımımız:
  1. Ankete katılanların %96'sı en az bir kripto para birimine sahip.
  2. Kripto para birimlerine yatırım yapan katılımcıların %25'i aynı zamanda emtialara ve hisse senetlerine de yatırım yaptı ve muhtemelen Türkiye'deki yüksek enflasyona karşı kendini korumaya çalışıyor.
  3. Ankete katılan kullanıcıların %22 kadarı LINK, UNI, AAVE, SNX ve YFI gibi DeFi token'lara sahip.
  4. Türk kullanıcılarının %61'i Binance'ı Türk Lirası (TL) fiat on-ramp borsaları olarak kullanıyor.
  5. Türk kullanıcıların %79'undan fazlası kripto para birimlerini araştırırken bilgi kaynağı olarak Twitter ve Telegram'a güveniyor.
1. Ankete katılanların% 96'sı en az bir kripto para birimine sahip, çoğunlukla üniversite eğitimi almış 30'lu yaşlardaki erkekler.

Toplam geçerli yanıtların %96'sı en az bir kripto para birimine sahip. Anket, Türkiye'deki en çok kripto para birimi kullanıcısının 30-39 yaş arası üniversite eğitimli erkekler olduğunu ortaya koyuyor.

2. Kripto para birimlerine yatırım yapan katılımcıların% 25'i emtialara ve hisse senetlerine de yatırım yaptı. Bu, Türkiye'nin yüksek enflasyonundan korunma sağlayabilir

Kripto para birimlerine yatırım yapan katılımcıların yaklaşık %25'i emtialara ve hisse senetlerine yatırım yaparken, yalnızca% 3'ü tahvillere yatırım yapıyor.

Bu, kripto para birimi yatırımcılarının daha yüksek bir risk toleransına sahip olduğunu ve getiri üretimine daha fazla önem verdiğini göstermektedir. Şubat 2021'de enflasyon oranının 18 ayın en yüksek seviyesi olan% 15.61'e yükseldiği Türkiye'de artan enflasyon bunun arkasındaki itici güç olabilir.

Yatırımcılar bu nedenle yüksek enflasyon ortamına karşı korunmanın yollarını arıyorlar. Tahvil yatırımcılarının küçük bir yüzdesi, Türk Lirası'na (TL) güven eksikliği olduğu tezini daha da desteklemektedir.

3. Ankete katılan kullanıcıların %22 kadarı LINK, UNI, AAVE, SNX ve YFI gibi DeFi token'lara sahiptir.

Bitcoin, Türk kullanıcılar arasında en çok duyulan kripto para birimi
 (% 94). Bununla birlikte, Bitcoin'e kıyasla Türk kripto para yatırımcıları Bitcoin'den daha fazla Ethereum'a sahip. (% 56'ya karşı% 50). 

Bunun arkasındaki ana nedenlerden biri, ETH kullanımını gerektiren merkezi olmayan finansta (DeFi) son zamanlarda yaşanan patlama olabilir. Bu, ankete katılan kullanıcıların %22'sine kadar LINK , UNI , AAVE , SNX ve YFI gibi DeFi token'larına sahip olduğu verilere yansıyor.

Bu DeFi token'larının çoğu, yönetişimle ilgili bazı işlevlere (örneğin, platformda oy hakları) sahip olsa da, bu belirteçlere yatırım yapan çoğu kullanıcı, oylama çeşitli konularda derinlemesine bir anlayış gerektirdiğinden, yönetişime katılmak yerine muhtemelen spekülasyon yapıyor.

4. Türk kullanıcılarının %61'i Binance'ı Türk Lirası (TL) fiat on-ramp borsaları olarak kullanıyor.

Veriler, Türk kullanıcıların yerel borsalar yerine uluslararası kripto para platformlarını daha fazla tercih ettiğini göstermektedir. Bunun nedeni, alım satım için daha fazla alım satım çifti bulunması ve piyasaya katılmak için daha düşük giriş engeli (örneğin, KYC) olabilir.

Bu tür piyasa talepleri , daha yüksek işlem maliyetlerine rağmen Türk kripto para birimi kullanıcılarının %13'ü tarafından kullanılan Uniswap'in popülaritesinin arkasındaki mantığı da destekleyebilir. Uniswap, herhangi bir kripto para biriminin, özellikle herhangi bir büyük merkezi borsada listelenmeyen daha yeni olanların alıştırılmasına izin veren merkezi olmayan bir borsadır.

5. Türk kullanıcıların %79'undan fazlası kripto para bilgi kaynağı olarak Twitter ve Telegram'a güveniyor.
Ankete katılan Türk kripto para birimi kullanıcılarının %84'ü kripto para birimleri hakkında bilgi edinmek için sosyal medyaya güveniyor. Twitter ve Telegram en yaygın kullanılan platformlardır (sırasıyla %85 ve %79).

Her iki platform da topluluğun düşüncelerini paylaşmasına ve proje ekibi veya diğer kripto para birimi katılımcılarıyla etkileşime girmesine izin veriyor. Kripto bilgileri bu platformlarda çok daha hızlı seyahat ederken, kullanıcılar ön yargılı veya kasıtlı olarak aldatıcı olabilecek güvenilmez bilgilere maruz kalma riskiyle karşı karşıyadır.

Şaşırtıcı bir şekilde, aile ve arkadaşlarla yapılan görüşmeler nispeten popüler bir yöntemdir ve kullanıcıların önemli bir kısmı (%15) bu kanalı kullanarak bilgi toplamaktadır.

Bu Türk anketinde bize yardımcı oldukları için medya ortaklarımıza Kriptokoin, Alp Işık ve Kripto Sözlük teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Ek olarak, Türk kripto para birimi kullanıcılarının davranışlarını daha iyi anlamamıza izin veren tüm anket katılımcılarına teşekkür etmek istiyoruz.

Coingecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version