Bitcoin İçin Önemli Seviyeler Neresi? Ethereum, LTC, XRP, AVAX, LINK, BAT Analizleri

bitcoin fiyat tahmini
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 11 Mart 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Bu sabah 55.600 dolar seviyesinde hafif yatay değer kaybı işlem görüyor. Bitcoin cüzdanlarında iki farklı durum ve ayrışma var. 10 ve üzeri para bulunduran cüzdan sayılarında azalma olurken 10 ve aşağısındaki cüzdan sayılarında artış var. 57 bin doların test edilmesi sürecinde borsalardan çekilen BTC tutar ve adedinde azalma var. Madenci satışlarında da ciddi azalmalar söz konusu. Piyasa kendisine şu birkaç gündür genel bir yön çizemese de kurumsalların henüz alım için tetiklenmedikleri çıkarımında bulunuyoruz. Grayscale Bitcoin fonuna (GBTC) yeni alımları kapattığını duyurdu. Muhtemelen piyasa görünümün netleşmesini bekleyecek çünkü GBTC'nin değeri risk primleri bir süredir ekside bulunuyor.

BTC/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda yükseliş kanalında oluşan dik yükselen trend eşliğinde 55.000 $ seviyesinde fiyatlanıyor. 58.000 $ rekorundan bu yana ilk kez 55.200 $ desteği üzerinde kapanış gerçekleşti. Geri çekilmelerde haftalık ve aylık destekler 55.200 $ ve 53.800 $ seviyesinden geçiyor. Genel görünüm yükseliş olsa da piyasanın kararsızlığı ve yeni katılımcı sayısında yavaşlık fiyatların 58.000 dolar gerisinde kilitlenmesine neden oluyor. Ancak yükseliş trendinde olduğumuz için geri çekilmeler piyasa tarafından destek bölgesinde tepki yönlü değerlendirilebilir.

Dirençler:
57.423 / 59.333 / 61.280

Destekler:
53.566 / 51.619 / 49.709
ETH/USD
Ethereum Analiz: 1800 dolar seviyesinin hemen gerisinde, bu sabah 1780 dolar seviyesinde yatay değişimle fiyatlanıyor. Asya seansının yine satıcılı geçmesi ama hisse senetlerinde risk iştahının devam etmesi kripto paralar cephesinde panik yaratmıyor. Son olarak aktif arz içerisinde 1 ve 3 aydır aktif olmayan ETH sayısı iki yılın en yüksek seviyesine ilerledi. MVRV oranına göre Ethereum'un arındırılmış (gerçek) fiyatı ve piyasa fiyatı göz önünde bulundurulduğunda iskontolu olduğu görülüyor. Temmuz ayında tamamlanacak olan EIP 1559 iyileştirmesine tepki olarak Ethereum madencileri gelirlerinin azalmasını neden göstererek 1 Nisan günü 51 saat sürecek sisteme saldırı yapacaklarını açıkladılar. Sistemin çökmesi ya da hacklenmesi gibi bir durum söz konusu olmasa da fiyatsal gelişim açısından olumlu bir haber değil.

ETH/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda yükseliş kanalı içinde 1880 $ bölgesine oluşan ikili tepe formasyonunun hedefi kanal alt bandı olan 1650 $ seviyesine işaret ediyor. MACD'de ivme negatife döndü ancak sabahki gelen satışlar da ortalamanın altındaydı. Dolayısıyla satıcıların hacimsel olarak geri planda kalması fiyatlarda düşüş değil, bu geri çekilmelerin oldukça kısa düzeltmeler olduğunu gösteriyor. Görünüm yatay ancak pozitif.

Dirençler:
1853 / 1916 / 1962

Destekler:
1633 / 1697 / 1743
LTC/USD
Litecoin bu sabah 198 $ bölgesine geri çekilmesiyle günlük bazda %1 oranında kayıp vermiş oldu. Bitcoin'in 57 bin dolar bölgesini test etmesiyle aylık getirileri %19'a ulaşan BTC'nin LTC'ye göre 10 puan artıda olduğu görülüyor. BTC-LTC ikilisinin korelasyon değerleri çok yüksek olduğundan birbirlerine yakınsamak isteyeceklerini biliyoruz. Diğer taraftan BTC dominansının yeniden hareketlenmesi ve BTC'ye olan ilginin artıyor olması şimdilik yakınsayan tarafın Litecoin olacağına işaret ediyor. Bu da %10'luk getiri potansiyeli anlamına geliyor. Öte yandan Realize Cap adı verilen zincir verileri incelendiğinde LTC piyasa değerinin son iki yıldır ilk defa spot fiyatının üzerinde olduğu görülüyor. Bu da LTC'nin piyasaya göre iskontolu kaldığını gösteriyor.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde parite minör yükseliş trendi üzerinde pozitif seyrine devam ediyor fakat 204 $ seviyesi kritik bir direnç hâline gelmiş durumda. Çünkü bu seviye üzerinde alım, altında ise satış iştahı artıyor. Bu sebeple 204 $ Fibo'23,60 düzeltme dilimi aşıldığında yükseliş trendi üzerinde kalındığı sürece ilk direnç 246 $ olacak. Seyir yavaş fakat pozitif.

Dirençler:
206 / 213 / 219

Destekler:
179 / 187 / 193
XRP/USD
Ripple'ın New York Mahkemesine 4 Mart tarihinde gönderdiği savunma mektubuna önceki gün SEC tarafından karşıt bir mektupla cevap verildi ve biz de sözü edilen belgeleri ayrıntılı olarak inceledik. Ripple'ın savunmasının, Twitter başta olmak üzere birçok platformda yatırımcılar nezdinde XRP'de pozitif algıyı artırmak için yapıldığı açıkça görülüyor. Buna ek olarak savunma stratejilerinin güçlü olduğu inkâr edilemez. Fakat XRP yatırımcıları için SEC tarafında da keskin bir tutumun olması ve XRP'nin açık bir şekilde menkul kıymet olduğunun savunulması belirsizliği artırıyor. Bu sebeple 16 Ağustos tarihine kadar tarafların delil sunmaya devam edecek olması XRP için hâlâ soru işaretlerine yer verilmesine sebep oluyor. Fakat dava dışında ilerleyen sürece bakıldığında merkez bankaları dâhil pek çok kurumla başarılı iş birlikleri yaratılıyor.

XRP/USD paritesi 2 saatlik periyotta teknik olarak incelendiğinde parite 24 Şubat tarihi itibarıyla yatay seyrediyor ve iki adet yatay kanal oluşturmuş durumda. 0,45 $ seviyesi minör kanalın alt bandı ve destek seviyesi. Majör kanalın orta bandı ise 0,44 $ ve ikinci fiyat desteği seviyesi konumunda. Olası tepkiler için 0,47 $ ve 0,49 $ dirençleri takip edilecek. Yataylığın geride bırakılması için bu seviyeler üzerinde hacimli artışlar gerekiyor. Osilatörler 2 saatlik periyotta yukarı yönlü sinyal veriyor. Şimdilik yatay işlem stratejisi devam ediyor.

Dirençler:
0,4703 / 0,4842 / 0,495

Destekler:
0,4193 / 0,4332 / 0,4448

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version