Balinalar Tarafından Bitcoin'de Sert Düşüş İhtimali Ne? Kurumsalar BTC Almaya Devam Ediyor mu?

Balinalardan Bitcoin satışı gelebilir mi?

Piyasa büyüklüğü bakımından lider kripto para birimi geçtiğimiz hafta sonu psikolojik sınır olan 60.000 doları geçerek 61.800 doların üstünü gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yeniden tazeledi. Ardından satış baskısına maruz kalan Bitcoin fiyatı 53.260 dolar civarına iniş gösterdi, BTC fiyatı yazının yazıldığı sırada 54.800 dolar civarında hareket ediyor.

Kurumsalların Gölgesinde Kalan Balinalar Ne Durumda?

Microstrategy, Tesla vb. birçok büyük kurumsal şirketin Bitcoin satın almasıyla birlikte, 2021 boğa koşusunun hikayesi bireysel yatırımcılardan çok kurumsal yatırımcıların etrafında döndü.

Bitcoin Treasuries verilerine göre yazının yazıldığı sırada, kurumsallar ellerinde toplamda 1,365,797 BTC bulunduruyorlar ve bu da piyasada dolaşan Bitcoin'lerin %6.5'ine denk geliyor.

Ancak bu noktada ellerinde binlerce Bitcoin bulunduran, hatta kurumsallardan daha fazla BTC'ye sahip olan balinalar sessizliğini koruyor.

Bugünkü on-chain analizimizde balinaların sert düşüş ihtimalini tetikleyebilecek bir satış riskinin olup olmadığını inceleyeceğiz.

Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, grafikte mavi renkli olan BTC'in fiyatını gösteriyor, pembe renkli olan ise balinaların aksiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Daha net anlatmak gerekirse pembe olan çizgiler, fiyatın olduğu bölgeye, grafikte işaretlediğimiz riskli bölgeye gelirse eğer "Balinalar" tarafından sert düşüş gelme ihtimalini bizlere sunuyor. Ancak sessizliğini koruyan balinalar, yazının yazıldığı sıradaki verilere göre, "Balinalar" şu an güvenli bölgede ve balinalar tarafından anlık olarak sert düşüş riskinin az olduğunu görüyoruz.

Kurumsallar Bitcoin Almaya Devam Ediyor mu?

CryptoQuant verilerine göre, bugün saat 14:00 civarında kısa süreli kurumsallar tarafından Bitcoin satın alımlarının geldiğini görüyoruz. Ancak yazının yazıldığı sırada kurumsallar tarafındaki risk iştahının azaldığını ve nötr duruma geldiğini söyleyebiliriz. Son saatlerde ise Bitcoin, kurumsallar tarafından bir satış ile karşılaşmış değil.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version