"Apple, Kripto Para Borsası Oluşturmalı ve Bitcoin Satın Almalı"


RBC Capital Markets'a göre Apple, kripto para satın alan bir sonraki büyük teknoloji şirketi olabilir. Bu hareket, kripto para endüstrisinde görülen en büyük hareket olabilir ve kurumlar tarafından yeni bir benimseme dalgasının habercisi olabilir.

Bloomberg'in haberine göre, RBC Capital Markets'a göre Apple Inc., Tesla Inc.'in izinden gitmeli, ancak elektrikli araçlara değil, kripto para birimlerine girmeli.

Analist Mitch Steves, iPhone üreticisi Apple Cüzdanını bir kripto para borsasına dönüştürürse büyüme için oldukça büyük bir yeni pazar yaratabilir.

Square Inc. ve PayPal Holdings Inc. gibi şirketler, Coinbase gibi borsalarla birlikte, borsa modelini gerçek bir işletme olarak onayladı ve Apple'ın sektöre girmesi durumunda hemen pazar payı kazanacağını söyledi. Ek olarak, Apple'ın ekosistemi, rakipleri olacak şirketlere göre daha fazla güvenlik sunacak.

Geçen yıl yaklaşık %70 artış gösteren Apple hisseleri, Pazartesi günkü oturumda yaklaşık %0.1 oranında kapandı. PayPal, müşterilerin doğrudan PayPal hesaplarından kripto para satın almalarına, tutmalarına ve satmalarına izin vereceğini duyurduğundan bu yana yaklaşık %40 arttı.

RBC'nin yorumları, şirketlerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine daha fazla ilgi gösterdiği bir zamanda gerçekleşti. Tesla, Bitcoin'e 1.5 milyar dolar yatırım yaptı ve Pazartesi günü kripto para birimini bir ödeme şekli olarak kabul etme konusundaki ilgisini belirtti. Bu, Bitcoin fiyatlarının %16 yükselmesine, 48.100 dolara kadar yükselmesine ve yeni bir rekor kırmasına yardımcı oldu. Tesla Pazartesi günü %1.3 arttı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version