"Kripto Para Rallisi Spekülatif Çılgınlık, Bitcoin Geleceğin Parası Değil"


Kanada Merkez Bankası başkan yardımcısı Timothy Lane, yaşanan en son kripto para birimleri rallisini 'spekülatif çılgınlık' olarak nitelendirdi.

Şirketlerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki son patlama ve ilgisi, küresel düzenleyicileri alarma geçirdi. Kanada Merkez Bankası başkan yardımcısı Timothy Lane, geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu ve dijital para birimlerinin son rallisine değinerek bunu 'spekülatif bir çılgınlık' olarak nitelendirdi. Başkan yardımcısı, "Fiyatlarındaki son artış bir trendden çok spekülatif bir çılgınlığa benziyor - yüksek profilli bir kişinin attığı bir tweet fiyatta ani bir sıçramayı tetiklemek için yeterli olduğu bir atmosfer var." ifadelerinde bulundu.

"Bitcoin'in geleceğin parası olma konusunda makul bir iddiası yok."

Kanada Merkez Bankası yetkilisinin açıklaması, Tesla'nın 1,5 milyar dolar değerinde BTC satın aldığını duyurmasının ardından Bitcoin fiyatlarının yeni bir rekora dokunmasının ardından geldi. Timothy Lane ayrıca, Bitcoin'in geleceğin parası olma konusunda makul bir iddiası olmadığını da belirtti. Merkez bankası yetkilisi, özel oyuncular dijital para birimlerini ihraç etmeye başlarsa bunun halkın çıkarına olmayacağına inanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version