Piyasa Kıpkırmızı! Peki Bitcoin Dışında Hangi Coin'ler En Çok Düştü? Hangileri Yükseldi?

Pazar akşamından bu yana piyasada genel bir düşüş havası varken Pazartesi gününe girdiğimizde piyasada ciddi bir düzeltme yaşandı. Bitcoin dominansı 62.90'lara kadar çıkarken BTC fiyatı 47.640 dolara kadar iğne attı. Yazının yazıldığı sırada ise Bitcoin'in fiyatı 53.000 dolar civarında hareket ediyor. 

Kripto para piyasının hacmi 1.7 milyar dolarlardan 1.4 milyar dolarlara kadar geri çekildi ve piyasadan muazzam bir para çıkışı gerçekleşti. Altcoin piyasası ise 670 milyon dolarlardan 580 milyon dolarlara kadar ciddi bir geri çekilme yaşadı.

Düşüş Yaşayan Sadece Bitcoin olmadı!

Başta lider kripto para birimi BTC dışında hemen hemen birçok altcoin düşüşten nasibini aldı. 2.000 dolarlara kadar yükselişini gerçekleştiren Ethereum, 22 Şubat'ta 1.517 dolara kadar iğne attı, ETH fiyatı ise yazının yazıldığı sırada 1.721 dolar civarında hareket ediyor.

Günün En Çok Düşen Kripto Paraları Hangileri?

Piyasa ciddi bir geri çekilme yaşanırken daha büyük boyutlarda yaşan kripto paralar oldu. Messari verilerine göre en çok düşen kripto paralar -%55.77 ile ZKS olurken onu PLA, ECOM, MUSE ve SENT takip etti.

www.messari.io
Günün En Çok Yükselen Kripto Paraları Hangileri?

Bu düzeltme yaşanırken bazı kripto paralar ise yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Yine Messari verilerine göre, günün en çok yükselen kripto para birimi ise Crypto.com'un CRO'su oldu. CRO burn haberi, CRO'nun %80'den fazla yükselmesine neden oldu. CRO'yu ise, LEAD, DERO, DAT ve BBP takip etti.
Daha fazla bilgi için: messari.io
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version