2.5 Milyar Dolarlık Soru: Opsiyonların Süresi Dolduktan Sonra Bitcoin Fiyatı Ne Yöne Gidebilir?

btc

58.330 dolarlık ATH ile zirveye tırmanan olaylı bir yarıştan sonra, Bitcoin'in fiyatı agresif bir düşüş yaşayarak 44.910 dolara ulaştı. Bununla birlikte, BTC'deki düzeltme çok gecikmişti, zaten çoğu teknik ve zincir içi analist tarafından, özellikle fiyat 50.000 doları geçtiğinden beri bekleniyordu.

Kurumsal girişler ve taleple başlayan boğa koşusu, temelsiz nedenlerle üretilen ivme ve taleple desteklenen 50.000 doları aştı ve yükseldi. Burada, Bitcoin'in bir meme coin veya token olmadığını, internetin para birimi olarak uzun vadeli fiyatının arz talebinden ve kıtlığından elde edilebileceğini kabul etmek önemlidir.

Yine de Musk ve meme'leri tarafından tetiklenen fiyat artışları, tıpkı Musk'ın Twitter biyografisinde Bitcoin'den bahsedilmesi, meme'ler gibi kısa ömürlü olduğunu kanıtladı.

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin fiyatı 50.500 dolardan işlem görüyor ve bir sonraki büyük olayın, bu Cuma Deribit borsasında 2.5 milyar dolar değerinde Opsiyonların sona ermesi fiyat üzerinde etki yaratabilir.

Opsiyonların sona ermesinin etkisini araştırmak için Haziran 2020'de Bitcoin'de 1 milyar dolarlık Opsiyonların sona erdiği zamana bakalım. O dönem Bitcoin'in fiyatı 600 dolardan daha az bir düşüş yaşadı. Aslında, bir ay içinde toparlandı ve yakında 10.000 doları tekrar geçti. Buradaki önemli nokta, opsiyonların sona ermelerinin ardından hızlı geri kazanımların olduğu durumlar oldu.

BTC fiyatı 58.330 dolarlık bir ATH'den 44.900 dolar seviyesine düştüğü için, opsiyonların sona ermesinden sonra, Bitcoin fiyatının 40.000 dolar seviyesinin üzerinde kalması muhtemeldir. Ek olarak, Bitcoin'in fiyatındaki mevcut dalgalanma göz önüne alındığında, fiyattaki kayıp bir aydan daha kısa sürede telafi edilebilir.

Opsiyonların sona ermesinin olumlu bir sonucu, HODLer sayısında bir artış ve aktif arzda bir düşüş olabilir. Daha yüksek fiyatlardan yararlanmayı bekleyen HODLers, vade sırasında fiyattaki düşüşü vade bitiminden önce long pozisyonlar açabilirler.

Aynı zamanda, HODLers uzun vadede kâr almayı bekleyecektir. Sonuç olarak, fiyat psikolojik sınır olan 40.000 dolara düşmeyebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version