Bitcoin'de Yükseliş Devam Edecek mi? ETH, LINK, XRP, LTC, AVAX, BAT Fiyat Analizi!


Icrypex kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 8 Şubat 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
Icrypex'in günlük analizinde Bitcoin: BTC/USD hafta sonu fiyatlamalarda 41 bin dolar seviyesini test edip bir miktar kâr satışı yaşasa da yeni haftaya %1'e yakın kazançla başlıyor. Elon Musk'ın dün ABD saatlerinde Dogecoin hakkında attığı tweetler nedeniyle genel piyasada düşüşler yaşandı. Piyasada Musk'ın tweetleri sonrası yaşanan dalgalanmalara yatırımcılar alışmaya başladı. Bu nedenle eskiye göre daha hafif tepkiler veriyoruz diyebiliriz. Bitcoin'de hash rate rekor kırdı. Yeni açılan adres sayısı cuma günü önemli bir yükseliş gösterdi. Madenci ücretleri ise ağ yoğunluğuna bağlı olarak artış gösterse de düzeltmeye girdi. Bununla birlikte fiyat 38 bin dolar seviyesinden tepki vermeye başladı.

BTC/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda 28.700$ seviyesinden başlayan minör yükseliş trendi devam ediyor. Bu trend şimdiye dek noktasal olarak işlediği için bahsetmeye değer görüyoruz. 38.100$ seviyesi trendin geçtiği destek noktası. Bu nokta aynı zamanda 30 günlük DEMA (double exponential moving average - çifte hızlandırılmış üssel ortalama) 38.100$ seviyesinden geçtiği için bu nokta yakın dönem majör desteğimiz. Bu noktaya yakın yerler ve 38.800$ seviyesi ise ara desteğimiz. Görünüm pozitif ve yukarı yönde trendde.

Dirençler:
39.903 / 40.955 / 42.256

Destekler:
37.550 / 36.249 / 35.197
ETH/USD
Ethereum yüzde 1'e yakın yükselişle bu sabah 1630$ civarında fiyatlanıyor. Geçen hafta 1480$'ın kırılmasıyla hızla ve üst üste rekorlar kıran ETH'de yeniden gas fee (madenci ücretleri) de fiyata paralel rekor kırdı ve düşüş beklentileri bu iki zıt durumla pekişmiş oldu, ardından düşüş de geldi. Mevcut durumda madencilere ödenen ücrette bir miktar normalleşme söz konusu. Bugün CME'de Ethereum kontarları işlem görmeye başladı. Bu durumu geçen hafta Kripto Zoom videolarında çok geniş yer vererek değerlendirmiş, bu süreçten sonra kurumsalların ilgisinin Ethereum üzerinde yoğunlaşacağını belirtmiştik. Olumlu görüşümüzü koruyor, CME ve 2.0 geçişine yönelik her haberin bundan sonra uzun vadeli temel senaryolarımız olacağını belirtiyoruz.

ETH/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda 1760$ seviyesinin test edilmesinin ardından on chain veriler nedeniyle düşüş yaşayan ETH'de 1490$ seviyesine doğru geri çekilme görüldü. Ancak ana trend 1390$ seviyesinden geçiyor. Bu durumu düşüş olarak yorumlamamakla birlikte düzeltmenin bile tamamlanamadan yükselişe geçtiği söylenebilir. Yükselen üçgen hedefi 2050$ seviyesi yolculuğu devam ediyor. Burası orta dönem hedef olurken günlük düzeltmelere karşı da hazırlıklı olmak gerekir. Bu nedenle fiyatın olmadığını, onun yerine destek ve direnç olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Dirençler:
1689 / 1765 / 1872

Destekler:
1507 / 1400 / 1324

LTC/USD
Litecoin bu sabah yatay bir artışla 151,50$ seviyesinde listeleniyor. 2020 yılını piyasa değeri bakımından ilk beş kripto para arasında kapatan Litecoin yeni yılda daha yavaş hareket etti ve şu an sekizinci sırada yer alıyor. On chain (zincir) verilerine bakıldığında ise aktif adres sayısının son üç yılın en yüksek seviyesine çıkmış olduğu görülüyor. Aynı şekilde başarılı transfer yapan aktif adres sayısı da yedi ayın en yüksek seviyesinde. Başarılı zincir verilerinin yanında Grayscale Litecoin Trust fonuna olan ilginin devam ettiği Litecoin'de 7 günlük değişimde 54 bin, 30 günlük değişimde ise 170 bine yakın Litecoin alımı yapıldığı izleniyor. Fakat henüz Litecoin tarafında bu gelişmelerin fiyatlandığını göremiyoruz. Bu da son dönemlerde diğer altcoinlere kıyasla daha negatif ayrışmış olan Litecoin'in yükseliş potansiyelini koruduğunu ve yeni yatırımcılar için fırsat olarak nitelendirilebilecek seviyelerde bulunduğunu gösterir ancak yatırımcıların şu sıra yüksek risk iştahı nedeniyle yavaş kalan coinleri, var olan potansiyelleri ile seçmedikleri de görülüyor.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde 157,10$ direnci üzerindeki sarkmalar göz ardı edildiğinde bu direnç seviyesi ile 143,00$ destek seviyesi arasındaki yatay seyrin devam ettiği görülüyor. 143,00$ ve altı ivmeli bir düşüşle yeniden 122,00$ seviyesini gündeme getirebilir. Olası yukarı hareketlenmelerde ise 160,00$ direnç seviyesi yukarı yönlü kırılmalı, bu seviyenin kırılımı ardından alımlar hızlanabilir ve BTC ile arasındaki getiri makasında Litecoin'in geri kalmasıyla bu makas kapanma eğilimi gösterebilir. Bu da Litecoin için %15'lik yükseliş potansiyeli olduğunu gösteriyor. Göstergelere bakıldığında ise 4 saatlik periyotta Stochastik osilatörünün pozitif hareketlenme sinyali verdiği ve Williams'ın da destek seviyesinin üzerinde yukarı yönlü gidişatı işaret ettiği görülüyor. MACD göstergesi ise azalan hacmi onaylasa da kararsız yöne daha yakın görünüyor.

Dirençler:
155,19 / 160,11 / 165,16

Destekler:
145,22 / 140,17 / 135,25
XRP/USD
XRP/USD çifti bu sabah %2 oranında artışla 0,4260$ seviyesinde fiyatlanıyor. Bitcoin dominansının düşmesi ve risk iştahının artmasıyla piyasa altcoin ve DeFi tarafında büyümeye devam ediyor. Birçok altcoinin böylelikle yükselen getiri seviyelerine ve büyüyen piyasa değerine şahit olduk. XRP ise ani yükseliş ve düşüşler dışında istikrarlı bir artış göstermedi. SEC ile arasındaki davanın hâlâ risk taşıyor olması ve sahnede birçok altcoinin ön plana çıkması XRP'ye yönelik ilgi artışını şu an için kısıtlıyor. Yine de büyük bir yatırımcı tabanı olduğu için hatırı sayılır hareketler ediyor.

XRP/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde 0,3690$ seviyesinde bulunan destek üzerinde kalıcılık sağlandığı görülüyor. Yine de tepkiler sınırlı kalıyor ve 0,3690$ - 0,4500$ seviyeleri üzerinde yataylık söz konusu. 0,4500$ üzerinde hareketlenmeler yeniden yükseliş senaryosunu gündeme getirebilir fakat şu an için yavaş bir görünüm hâkim. Haber akışı ve direnç-destek seviyeleri takip edilmeli. 0,37$ üzerinde kalındığı sürece eski ikili dip formasyonu canlı kalacak ve 0,50$ seviyelerine doğru tepkileri de meydana getirecek. Görünüm pozitif yönde.

Dirençler:
0,4515 / 0,4763 / 0,5070

Destekler:
0,3960 / 0,3653 / 0,3405

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için Icrypex'e teşekkür ederiz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version