Bitcoin Alçalan Trendi Kırdı, Önemli Seviyeler Nereler? ETH, XRP, LINK, LTC, AVAX, BAT Analizleri

icrypex.com
Icrypex kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 25 Şubat 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
Icrypex'in günlük analizinde Bitcoin
Bitcoin dünkü performansına benzer bir görünümle bu sabah 50.000 $ üzerinde işlem görüyor. Haftalık bazda %4 geride olan BTC, rekoruna da %14 uzaklıkta. Yatırımcıların işleme girebilmesi için gereken bazı ipuçlarını dün "Kripto Zoom" programında ele almıştık. Bugün ise durumu on chain verilerinden gözlemleyip satışların bitip bitmediğine karar vermeye çalışacağız. Borsalardaki BTC miktarı nette eksiye döndü. Borsalarda BTC çıkışı var, olumlu. Madenci Pozisyon Endeksi geri çekilmeye başladı ve madencilerin satışlarının azalmaya başladığını gösteriyor, olumlu. Borsalara giren stablecoin tutarında da artışın oluşu piyasanın büyüdüğüne işaret ediyor. Bu göstergelere göre BTC son geri çekilmesindeki kara bulutları üzerinden atmışa benziyor.

Teknik olarak BTC/USD kısa vadeli yükseliş kanalına başlayarak alçalan trendini kırdı. Hâlen daha günlükte momentum ve MACD alıma geçmiş olmasalar da yukarıda bahsettiğimiz piyasa metrikleri BTC'yi destekliyor. Piyasa verilerinin daha önce davranabileceği senaryosu ile BTC'de indikatörlere bakmak yerine kademe analizine girmek daha doğru olabilir. 44.700-45.000 ve 48.200-48.800 $ bölgesi ise ikinci dibin oluştuğu bölge. Görünüm toparlanma yönünde ve yatay.

Dirençler:
51.855 / 53.971 / 56.149

Destekler:
47.561 / 45.383 / 43.267
ETH/USD

Ethereum bu sabah BTC'ye göre bir miktar negatif ayrışarak hafif satıcılı ve yatay bir görünüm izliyor. Ağ ücretleri ve ağ yoğunluğu hâlen daha çok yüksek. Bu nedenle ALGO, XLM ve AVAX gibi "Ethereum Killer" PoS coinleri daha ön plana çıkıyor. Mevcut durumda ETH'de yeni ve aktif hesap sayılarında artış olsa da hesabında 100 ve 1.000 ETH bulunan cüzdan sayısında önemli bir değişim yok. Bu nedenle ETH'de büyük hareketlilik yapacak hesaplar daha uykuda.

ETH/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda 1350 $ seviyesinde dip yapan parite 1680 $ bölgesinde "pullback" gerçekleştirdi. Daha önce aşağı yönde kırdığı yükseliş kanalının altına inen parite tekrar geri dönemedi ve üst direncini kıramadı. Mevcut durumda 1670 $ seviyesi direnç olurken geri çekilmelerde 1570 ve 1510 $ seviyeleri destek konumunda. Görünüm ise zayıf ve kararsız.

Dirençler:
1692 / 1783 / 1851

Destekler:
1534 / 1466 / 1375

LTC/USD
LTC/USD paritesi bu sabah 181 $ seviyesinde günlük bazda yatay bir değişimle fiyatlanıyor. Aylık getiriler bazında Bitcoin’e göre %20 geri kalmış durumda ve makas farklarından yola çıkarak Bitcoin'e yakınsaması beklenebilir. Fakat Litecoin'i kendi içinde kıyaslamak istersek rekorundan %60 oranında uzakta ve diğer kripto paralara göre yükseliş beklentileri daha yüksek olsa da Litecoin tarafında verilen tepkiler zayıf kalıyor. Öte yandan Grayscale alımları sürüyor ve 24 saatlik değişimde 609 adet LTC daha portföye eklendi.

LTC/USD paritesini teknik olarak yorumlarsak paritenin 222 $ desteğini kırması ve buradan itibaren zayıflayan fiyatların ivmeli bir şekilde düşüş yaşaması, 158-190 $ arasındaki yataylığı meydana getirdi. 190 $ üzerinde mum kapanışları geciktikçe paritenin yükseliş ivmesinde yavaşlamalar görülebilir. Her ne kadar yatay işlemler görülse de LTC'nin makas farkından doğan potansiyeli nedeniyle teknikte de geri çekilmeler kademelere yayılarak yükseliş trendi izlenebilir ve yataylık kırılana kadar ikili strateji olarak yatay işlem stratejisi de izlenebilir.

Dirençler:
189,66 / 199,99 / 208,81

Destekler:
170,51 / 161,69 / 151,36
XRP/USD

XRP/USD çifti bu sabah yatay bir değişimle 0,47 $ bölgesinde fiyatlanıyor. SEC ile arasındaki dava süreci boyunca yatırımcıları ihtiyatlı olmaları konusunda uyarmayı ihmal etmemiştik ve XRP tarafından risklerin yoğunluğuna da pek çok kez değinmiştik. Fakat XRP bu süreci güçlü bir şekilde atlattı ve kripto paraların genelinde yaşanan geri çekilmelere bile dirençli oldu. Görünümü bu sebeple olumlu. Ardından çözümlenen Tether davası da regülasyonlar nezdinde piyasaya rahat bir nefes aldırmış durumda. Bu sebeple XRP'de yaşanabilecek olası düşüşler yatırımcılar için fırsat olarak algılanabilir.

XRP/USD paritesini teknik olarak incelediğimizde 4 saatlik mum kapanışlarının son 24 saatte 0,47 $ bölgesi etrafında tamamlandığı görülüyor. 0,47 $ bölgesi aynı zamanda Fibonacci düzeltmesinin %38,20'lik diliminde yer alıyor ve buradaki tepkiler XRP için kısa vadeli bir hedef belirlememiz için öncü olacak. Öte yandan oluşturulan ters flama formasyonu 0,30 $ bölgesine kadar uzanan bir fiyat hedefi oluşturmakta. Fakat formasyonun onaylanması için 0,46 $ aşağısında mum kapanışı bekleyeceğiz. Böyle bir durumda XRP için düşüş olacağı paniğinden ziyade alım için fırsat oluşturabilir gözüyle bakılabilir. Bu nedenle desteklere yayılan işlem stratejisi daha ön planda olacaktır.

Dirençler:
0,4939 / 0,5210 / 0,5421

Destekler:
0,4457 / 0,4246 / 0,3975

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizleri için Icrypex'e teşekkür ederiz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version