Bitcoin'de 51.000 Dolar Çok Önemli! ETH, XRP ve AVAX Analizleri!


Günlük kripto para analizleri için Icrypex'in web sitesine bakabilirsiniz.

Kripto para analizi bir yatırımcı için olmazsa olmazdır, bu konuda ise kripto para borsası Icrypex, ücretsiz olarak her gün yatırımcıları beslemeye devam ediyor. Biz de Icrypex'in analizlerden Bitcoin, Ethereum, XRP ve AVAX'ı sitemize taşıdık. Icrypex'e teşekkür ederiz. 😊

Bitcoin (BTC)
Bitcoin Analizi: Bitcoin dün haber bazlı gelen yükseliş ile 50.650 $ seviyesini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) çıkarken bu sabah %2’nin üzerindeki alıcılı seyirle 50.500 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Son iki haftadır piyasa düzeltme yapması gerekirken gelen haberler piyasayı yukarıya doğru itti. İlk olarak Tesla haberi, ikinci olarak ise MicroStrategy’nin BTC almak için 600 milyon dolar tahvil ihracına çıkacağı haberi oldu. Yeni ve aktif adres sayılarındaki gelişmeler şimdilik yatay, diğer tarafta dünkü bültenimizde de belirttiğimiz üzere ortalama işlem ücretlerindeki yükseliş; Bitcoin yükseliş yönünde temelli bir çıkışı desteklemiyorken daha yatay bir seyir görünümü hâkim. Yine de hızlı fiyat değişimlerine karşılık alt desteklerde konuşlanmak, buralarda olası dönüşlere karşılık limitli alış ve stop losslu bir işlem stratejisi ile çerçeveli gitmek daha doğru olabilir.

BTC/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda yükseliş trendi eşliğinde yükselen takoz formasyonu da devam ediyor. Bir miktar düzeltmeye işaret eden bu görüntünün gerçekleşmesi durumunda 44.000-45.000 $ seviyelerine kadar olası hareketleri daha doğrusu ana trendine doğru geri çekilmeleri destekliyor. Fakat yukarıda 51.000 $ seviyesi kırılırsa takoz formasyonu sona erer. Bu nedenle 49.800-50.500 $ aralığındaki destekler kısa vadeli trade için değerlendirilebilir. Destek-direnç seviyeleri takip edilmelidir.

DİRENÇLER
50.817 / 51.998 / 53.406

DESTEKLER
48.228 / 46.820 / 45.639

Ethereum (ETH)
Ethereum Analizi: Ethereum hafta ortası işlemlerde Bitcoin’deki %2 üzerindeki yükselişe rağmen yarım puan oranında zayıf seyrediyor. Ethereum ağındaki işlem ücretlerindeki yükseliş nedeniyle toplam işlem hacmi de bir miktar gerilemiş oldu. Bu durum da son günlerde Ethereum fiyatlarındaki rölanti durumu açıklıyor. Yine de makas analizine göre haftalık getirilerde Ethereum, Bitcoin’in 11 puan gerisinde kaldı. LINK’in de 14 puan gerisinde. Aylık getirilerde de ETH ve LINK başa baş iken Ethereum BTC’nin 4 puan ilerisinde olduğu için şimdilik başrolün Bitcoin’de olmasını mantıklı buluyoruz.

ETH/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda takoz formasyonu düzeltmesi tamamlandı. Yükseliş kanalındaki ETH, orta bandın geçtiği 1740 $ seviyesinde tutundu. Bu bölgeden de tepki vermeye çalışıyor. MACD son günlerde satış tarafında kesişim ve hacim gösteriyordu. MACD’deki görüntü de toparlanma içerisinde. Bu nedenle 1740 $ seviyesindeki tutunma ETH/USD’de 2000 $ seviyesinin yeniden test edilmesine olanak tanıyabilir. Görünüm yatay ve toparlanma çabası içerisinde.

DİRENÇLER
1803 / 1859 / 1895

DESTEKLER
1711 / 1675 / 1619
Ripple (XRP)

XRP Analizi: Ripple bu sabah %1 oranında düşüş yaşıyor ve 0,5100 $ dolaylarında fiyatlanmalar oluşturuyor. Makro kısımda devam eden dava süreci fiyatlar üzerinde oynaklıklar yaratabilir bu yüzden XRP için şu süreçte temel analizin ağırlıklı olduğu pozisyonlar daha sağlıklı bir trade stratejisi oluşturabilir. ABD Federal Mahkemelerinde davadan bir hafta önce taraflar bir araya gelerek anlaşmaya çalışırlar ve mahkeme öncesinde bir uzlaşmanın olup olmayacağı belirlenir. SEC ile Ripple’ın mahkemeye sunduğu raporda ise uzlaşmanın henüz gerçekleşmediği belirtildi. Kısmen olumsuz olan bu haber bir kısım XRP yatırımcısı için pozitif algı oluştursa da genel görünümde kritik günler yaklaştıkça oluşan satış baskılarını ya da yönsüz ve belirsiz hareketleri görmek mümkün.

XRP/USD paritesi son birkaç gündür hem piyasanın aşağı yönlü hareketlenmesi hem de temel kısımda davaya yönelik şeffaflığın henüz oluşmamasıyla 20 günlük yükseliş trendini aşağı yönlü kırmış oldu. Son birkaç gündür de zayıflayan fiyatlar minör alçalan trend oluşturdu. Paritedeki zayıflığın devamı hâlinde bir sonraki destek seviyesi 0,4800 dolarda bulunuyor. Pozitif seyrin başlayabilmesi için ise kanal üst bandı olan 0,5200 $ direncinin kırılması gerekir. Oluşan minör alçalan kanal 0,5330 $ seviyesi yukarı yönde kırılmadıkça devam edecek ve buralardan dönüşler söz konusu olabilecek. Görünüm yatay.


DİRENÇLER
0,5500 / 0,6042 / 0,6381

DESTEKLER
0,4619 / 0,4280 / 0,3738


Avalanche (AVAX)
AVAX Analizi: AVAX bu sabah %4 oranında geri çekilme yaşıyor ve fiyatlamalar 34,80 $ civarında oluşuyor. Son bir haftadır zayıf seyrini koruyan AVAX, şubat ayının ikinci haftasında yaşadığı hızlı yükselişinin ardından piyasadaki negatif durumdan da en çok etkilenen coinlerden biri olurken rekorundan %40 uzakta fiyatlanıyor. Hem genel görünümün henüz pozitif olmaması hem de kendi içerisinde yaşadığı teknik sorunlar Avalanche platformu için beklentileri bir miktar duraksattı ve yükselişin büyük bir bölümü absorbe edildi. Kısa vade için yaşanan bu durum, AVAX’ın potansiyelinin altında fiyatlandığı gerçeğini yine de değiştirmez. Avalanche platformunda kullanılan Pangolin 50 milyon dolarlık hacmi ve 61 milyon dolarlık likiditeye sahip olmasıyla kendi rekorunu kırmış oldu.

AVAX/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde 2 saatlik periyotta oluşturulan düşüş kanalının üst bandı test edilse de fiyat mumlarının bu seviye altında zayıfladığı ve aşamadığı görülüyor. Gün içerisinde 35,00 $ dolar takip edilmeli. Yukarı yönlü kırılım gerçekleşmezse düşüş pozisyonu bir süre daha korunabilir. Görüntü kısa vadede daha yatay olduğu için kullanılan osilatörler direnç seviyelerinin altında kalıyor. Direnç bölgelerinin aşılarak yukarı yönlü sinyal verebilmesi için artışın hacim onaylı olması gerekiyor. Bu da alım iştahının artması ve düşük fiyatlamalarda fırsat algısının oluşmasıyla paralel olacak.

DİRENÇLER
38,0911 / 41,4762 / 43,4525

DESTEKLER
32,7297 / 30,7534 / 27,3683

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version