Tether ve Bitfinex Davasında Uzlaşmaya Varıldı! Şimdi Neler Olacak?

Tether Bitfinex davasında uzlaşma
Bitfinex ve Tether, yaklaşık iki yıl önce başlayan dava sonunda uzlaşmayla son buldu.

Bitfinex ve Tether yanlış bir şey olmadığını ifade ediyor, ancak anlaşmanın bir parçası olarak 18,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bitfinex ve Tether'in davalık olduğu, kripto para birimi endüstrisi için önemli sonuçları olan kripto para topluluğu tarafından yakından izlenen dava çözüldü.

New York Başsavcı ofisi (NYAG), kripto para borsasının bir ödeme işlemcisi tarafından tutulan müşteri ve kurumsal fonlardaki 850 milyon dolarlık zararı kapatmaya çalışıp çalışmadığına dair 22 aylık bir soruşturmada sonunda Bitfinex ile anlaştı.

NYAG ofisi, anlaşmayı az önce duyurdu ve Nisan 2019'da başlayan soruşturmayı resmen sona erdirdi. Anlaşmanın şartları uyarınca, Bitfinex ve Tether yanlış bir şey olmadığını kabul edecek, ancak önümüzdeki 2 yıl 18.5 milyon dolar tazminat ödeyeceler. Daha da önemlisi, bu raporlar Tether'in NYAG'a rezervleri hakkında sağladığı bilgilerle eşleşecek. NYAG, anlaşmanın bir parçası olarak herhangi bir suçlamada bulunmayacak.

New York Başsavcı Letitia James'in yaptığı açıklamaya göre, anlaşmanın bir parçası olarak Bitfinex ve Tether 18.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Neden Tether ve Bitfinex'e dava açılmıştı?

Nisan 2019'da NYAG ofisi, Bitfinex'in Tether'in fonlarını, ödeme işlemcisi kaybedilen 850 milyon doları gizlice karşılamak için kullandığını iddia etti. Kaybedilen fonların, 2018'in sonlarında Bitfinex müşterileri için para çekme sorunlarını tetiklediği iddia edildi.

O zamanlar Bitfinex para kaybetmediğini söyledi. Bunun yerine, Crypto Capital'in fonları Portekiz, Polonya'daki hükümet yetkilileri tarafından ele geçirildi ve ABD Bitfinex o zamandan beri bu fonları geri almaya çalışıyor.

Uzlaşmaya varılan davada Bitfinex ve Tether herhangi bir suç işlemediğini anlaşıldı. Steptoe&Johnson'ın ortağı ve Bitfinex ve Tether'ın Danışmanı Jason Weinstein, NYAG ofisinin bulgularının "yalnızca belirli açıklamaların doğası ve zamanlaması ile sınırlı olduğunu" söyledi.

Eski bir federal savcı olan Weinstein, "Çevrim içi spekülasyonların aksine, kripto para fiyatlarının manipüle edildiğine dair hiçbir bulgu yoktu" ifadelerinde bulundu.

Bitfinex ve Tether'in genel Danışmanı Stuart Hoegner, Bu meseleyi geride bırakma ve işimize odaklanma arzumuzun bir ölçüsü olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Şimdi ne olacak?

Anlaşma anlaşmasının bir parçası olarak, Tether, NYAG'IN ofisine ve kamuoyuna, NYAG'ın kabul ettiği bir öneri olan USDT'nin rezervleri hakkında üç aylık bir güncelleme yapmayı kabul etti. Hoegner verdiği demeçte,"Başsavcının şeffaflığı artırma hedefini paylaşıyoruz, Tether'in rezervleri hakkında detayları üç ayda bir hem Başsavcılığa hem de kamuoyuna açıklayacağız."

Bu anlaşmayla birlikte, bir noktada her iki tarafın avukatlarının New York temyiz mahkemesinde tartıştığı uzun süredir devam eden bir yasal anlaşmazlık sona eriyor. Bitfinex ve Tether, konuyu kapatmak için NYAG ofisine 2.5 milyon sayfadan fazla belge göndermişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version