Ethereum, AVAX ve LINK Fiyat Analizi, Önemli Seviyeler Nereler?

Yılbaşında 2.75 dolar civarı olan AVAX, 11 Şubat tarihine kadar muazzam bir ralli yaşayarak 60 dolara kadar ciddi bir yükseliş gerçekleştirdi. 11 Şubat'tan sonra kademeli olarak düzeltmeler yaşayan Avalanche platformunun kripto para birimi olan AVAX, 2 gündür piyasada yaşanan genel düşüşten nasibini alanlar arasında oldu. Bugüne 32 dolardan başlayan AVAX, yazının yazıldığı sırada ise 25.40 dolardan işlem görüyor.

12 Mart kara perşembe, ayıların kripto para alanında kalıcı bir yere sahip olduğu görülüyordu. Ethereum, fiyatı 100 doların altına düştüğü için olumsuz fiyat gelişmelerinden muaf kalamamıştı. Ancak özellikle Ekim ayları geldiğinde ralliye başlayan ETH, 20 Şubat'ta 2050 dolara kadar ciddi bir yükseliş yaşadı, yazının yazıldığı sırada ise ETH fiyatı 1433 dolar civarında hareket ediyor. Ethereum hakkında daha fazla bilgi.

Her geçen gün kendine yeni ATH'lar yaratan DeFi denince akla ilk gelen kripto para birimi LINK, yine 20 Şubat'ta 37 dolar civarına kadar yükseldi, ancak LINK'te bu 2 gün kademeli olarak düştü. Yazının yazıldığı sırada LINK 24.7 dolar civarında hareket ediyor.

*Sadece yükseliş dönemi değil, ciddi anlamda düzeltmelerin yaşandığı dönemlerde yatırımcıların önünü görebilmesi için kripto para analizleri oldukça önemlidir. Düzenli olarak her gün kripto para analizlerini ücretsiz şekilde paylaşan kripto para borsası Icrypex'in analizlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu yazıda Icrypex'in uzman ekibi tarafından hazırlanmış AVAX, Ethereum ve Chainlink analizlerini bulacaksınız. 

Ayrıca XRP, Litecoin, BAT analizlerini görmek isterseniz de Icrypex'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

AVAX için önemli seviyeler nereler? AVAX Analizi

AVAX Analiz: AVAX/USD paritesi bu sabah 27,00 $ seviyesinde %13 oranında geri çekilmeyle fiyatlanıyor. 10 Şubat tarihindeki 60,00 $ rekorundan sonra başlayan düşüş kanalı sona ermiş değil, aksine tepelerin giderek alçalmasıyla zayıf görünüm devam ediyor. Fibo'61,80 ve Fibo'38,20 seviyeleri arasındaki yataylık 32,00 $ aşağısına düşülmesiyle negatif yönde bozulmuş oldu. 9 Mart tarihinde kilitlerin açılmasıyla piyasada artış gösterecek AVAX arzı temel kısımda da AVAX'ın negatif fiyatlanmasına sebep oluyor. Haftalık getirilerde ise %20 oranında negatif kalmış durumda. Paritenin ilk desteği 25,00 $ seviyesinde bulunuyor. Osilatörler de destek bölgelerine yakın fakat uç yönleri aşağıda. Bu durum fiyatlardaki geri çekilmenin bir süre daha sürebileceğini işaret ediyor olabilir. Kısa vadeli bu görünüm, değer yatırımcıları için problem olmaktan uzak çünkü uzun vadede AVAX potansiyeli yüksek bir kripto para. Fakat kısa vadeli süreç için görünüm 9 Mart tarihine kadar zayıf.

Dirençler:
33,2984 / 39,1962 / 43,1104
Destekler:
23,4864 / 19,5722 / 13,6744

Ethereum'da Düşüş Devam Edebilir mi?
Ethereum Analizi: Ethereum bu sabah bir miktar zayıf görüntü ile 1600 doların hemen gerisinde %10 kayıpla işlem görüyor. Haftalık getirilerde de BTC performansının %11 gerisinde olan ETH'de 2.0 güncellemesi için stake edilen tutar 3.2 milyon ETH ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde (ATH). Diğer tarafta Ethereum ağ ücretleri hâlen daha çok yüksek ve düne göre yaklaşık ikiye katlamış durumda. Bu nedenle ETH'nin değer kaybı şu an piyasanın önünde gidiyor, negatif ayrışıyor. 

ETH/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda yükseliş kanalının altına sarkmaya başlayan fiyatlar toparlanma çabasında. Kantitatif olarak fiyatlar iskonto barındırıyor. Dört saatlik periyotta osilatörler aşırı satım bölgesine geçmiş durumda. Daha önce de 900 dolara sarkan fiyatlar hızlıca toparlanmış, yükselen üçgen formasyonunda 1350 doları kırarak yükselişe başlamıştı. 2050 $ üçgen hedefini tamamlamasının ardından hâlen daha aylık periyotta %15 yukarıda olan ETH'de 1500 $ bölgesi konsolidasyon, 1350 $ ise majör destek konumunda. Mevcut durumda 1580 $ seviyesinde bulunan ETH, 1500 $ bölgesinden onay alarak tutundu ve tepki veriyor.

Dirençler:
1796 / 2021 / 2148
Destekler:
1444 / 1317 / 1092


LINK İçin Destek ve Direnç Seviyeleri Nereler?
LINK Analizi: LINK/USD paritesi %12 oranında geri çekilmeyle 27,50 $ seviyesinde fiyatlanıyor. Yellen'ın açıklamaları sonrasında LINK fiyatlamalarında %20 oranında sarkmalar gerçekleşti ve 25,00 $ altında işlem gördü. Kısa süreli de olsa bu düşüşün LINK yatırımcıları için negatif bir algı oluşturması satışların bu sabah da devam etmesine sebep oluyor diyebiliriz. Fakat LINK son iki yılın getiri önderi olması sebebiyle uzun vadeli beklentiler için yatırım yapan değer yatırımcıları tarafından ilgi görmeye devam edecektir. Bu kaybın kısa sürede telafi edileceğini öngörmekteyiz. On chain verileri incelendiğinde borsalara aktarılan LINK miktarı düşüş gösterirken anonim cüzdanlara borsalardan LINK aktarıldığı görülüyor.

LINK/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde 31,00 $ kanal alt bandına tutunamayan fiyatlamaların bu seviye altında kalarak zayıfladığı görülüyor. Yaklaşık iki aydır hafif sarkmalar ihmal edildiğinde neredeyse hiç bozulmayan yükseliş kanalının dünden itibaren aşağı yönlü kırılması dikkat çekiyor. 32,00 $ pullback noktası, bu seviye yukarı yönlü kırılmazsa parite geri dönebilir. Kırıldığı takdirde ise yükseliş kanalı sınırları içerisinde pozitif fiyatlamalar yeniden gündeme gelebilir. Osilatörler aşırı satış bölgesine yakın, bu sebeple tepki zamanı yakın olabilir.

Dirençler:
31,47 / 36,15 / 39,27
Destekler:
23,68 / 20,55 / 15,88

Ethereum, AVAX ve LINK Nasıl Alınır?

Kripto para piyasanın en büyük altcoin'i olan Ethereum (ETH), DeFi denince kla ilk gelen coin LINK ve son günlerin parlayan yıldızlarından olan AVAX'ı kendi araştırmalarınız sonucu satın almak isterseniz eğer Icrypex'i kullanabilirsiniz. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz gibi Icrypex'in günlük olarak ücretsiz şekilde paylaştığı kripto para analiz sayfasına da bakmayı unutmayın.

Icrypex'ten banka transferi ile Bitcoin ve Ethereum gibi altcoin'leri alabilir, isterseniz de 7/24 kredi kartı ve papara ile kripto para satın alabilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version