WallStreetBets Nedir? Elon Musk Parçası mı? Sırada Ne Var?

WallStreetBets Kimdir?

Finansal piyasaları alt üst eden bir internet forumunun ardından, herkesin aklındaki soru şu: WallStreetBets nedir?

Wallstreetbets, GameStop (GME) hisselerinin hızla yükselmesinin ardından tüm dünyanın dikkatini çekti. İşte bireysel yatırımcılardan oluşan bu topluluk hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

İlk olarak, WallStreetBets nedir?

WallStreetBets bir subreddit'tir. Dünyanın en popüler internet sitelerinden biri olan Reddit.com'da bireysel bir mesaj panosudur. Borsadaki olası hareketleri tartışmak için kullanılır. Yazının yazıldığı sırada WallStreetBets 5.9 Milyon aboneye sahip.

WallStreetBets kullanıcıları, genellikle riskli yatırım stratejileri izleyerek olası büyük yükselişler yaayabilecek hisse senetlerini arayarak finansal piyasaları paylaşır ve tartışır.

Ocak 2012'de girişimci Jaime Rogozinski tarafından, bireysel yatırımcıların ticaret stratejilerini ve borsayı tartışmaları için bir merkez olarak kuruldu.

Zamanla, WallStreetBets yüksek riskli kaldıraçlı alım satımları teşvik etme ve hisse senetlerine mem gibi davranma konusunda büyüdü ve itibar kazandı. Kullanıcılar, büyük bir hedge fonunun açığa çıkardığı bir hisse senedinin fiyatını artırmaya karar verdikçe son birkaç günde tüm dünya tarafından bilinir duruma geldi.

WallStreetBets'in 5.9 milyon abonesi var ve yayınlar %2000'den fazla arttı.

Neden herkes WSB reddit'ten bahsediyor?

WallStreetBets tartışması, Reddit'ten büyük medya platformlarına taşındı çünkü GameStop ile ilgili 'bets'lerinden biri Wall Street hedge fonu için büyük sorunlara neden oldu.

Melvin Capital Management, GameStop hisselerinde büyük bir short pozisyon açtı. Bu, hisse senedi fiyatının düşeceğine inandıkları ve kar etmek için çok sayıda hisse ödünç alıp sattıkları, daha sonra daha düşük bir fiyata geri almayı ve farkı cebe indirmeyi bekledikleri anlamına geliyor.

Ancak hisse fiyatı düşmedi. Bunun yerine, fırladı. Nedeni: WallStreetBets.

WallStreetBets kullanıcıları paralarını GME hisselerine yatırmaya karar verdiler. Bu, Melvin gibi büyük paralı yatırımcıları kaçamayacakları bir köşeye zorladı.

Rakamlar gerçekten oldukça şaşırtıcı. Bu yatırımcıların hisseye koyduğu para miktarı (Temmuz 2020'de yaklaşık 4 dolar civarında işlem gören) GameStop'un hisse fiyatını 380 dolara kadar yükseltti. 

Bu, short pozisyonu olan herhangi bir kurum için büyük mali sorunlara neden oldu ve piyasa manipülasyonu hakkında daha büyük bir tartışmaya yol açtı. Bazı tahminlere göre, short pozisyonuna sahip olanlar zaten 5 milyar dolardan fazla para kaybetti ve şu anda diğer short pozisyonlarını hedef alan WallStreetBets işaretleri var.

Hızlı cevaplar: WSB hakkındaki gerçekler nelerdir?

WSB ne anlama geliyor?

WSB, yüksek riskli yatırım fonlarını alan ve Reddit'in alt dizinin adı olan WallStreetBets'in kısaltmasıdır.

WallStreetBets neden yasaklandı?

WallStreetBets, mesaj panosundaki mesajların içeriği nedeniyle yasaklandı. Bazıları finansal sebepler olduğuna inanmasına rağmen, Discord yorumuna göre WallStreetBets, 27 Ocak'ta "tekrarlanan uyarılardan sonra nefret ve ayrımcı içeriğe izin vermeye devam ettiği" gerekçesiyle Discord'dan yasaklandı .

WallStreetBets moderatörleri, bu yasağın büyük ölçüde haksız olduğunu ve kullanıcı yorumlarıyla ilgili iddiaların yalnızca platformu yasaklamak için bir bahane olduğunu ifade ettiler.

WallStreetBets Reddit'te kapatıldı mı?

Hayır, forum 27 Ocak Çarşamba akşamı kısa bir süre için özel hale getirildi ve daha sonra tam olarak faaliyete geçti. Reddit, r / WallStreetBets'i kapatmadı.

WallStreetBets neden özel oldu?

Çünkü moderatörler yayınlanan içerikleri takip edemez duruma geldi. Discord'un WallStreetBets sunucusunu uygunsuz içerik nedeniyle yasaklamasının ardından, r / WallStreetBets'in moderatörleri, aynı şeyin Reddit'te olmasını engellemek için subreddit'i bir saatten biraz fazla bir süre için gizli yaptı.

WallStreetBets, Melvin Capital ve CNBC'ye ne dedi? 

r / WallStreetBets'te hem hedge fonu Melvin Capital hem de CNBC'yi hedef alan bir paylaşım yayınladı. Gönderi çok yüksek bir ilgi gördü ve kullanıcının GME hissesine yaptığı son yatırımı 2007-08 mali çöküşünün geri dönüşü olarak çerçeveledi. 

Gönderi Melvin hakkında şu ifadelerde bulunuyordu:

"Bir şirketi sömürerek ve piyasaları ve medyayı sizin lehinize manipüle ederek para kazanan bir firma."

U / ssauronn, kullanıcının kapsamı finans endüstrisinin tarafında olduğunu hissettiği CNBC'ye hitap ederek,

"Milyonlarca insan, sadece WSB'de değil, şu anda GME'ye dikkat eden '2008 kazasından etkilenen herkes, çoğumuzu mahveden firmalara nasıl takılıp kaldığınızı ve onları yıkmaya çalıştığınızı hatırlayacak. Ben bunu hatırlayacağıma eminim. "

WallStreetBets'in tarihi

WallStreetBets subreddit, Jaime Rogozinski tarafından kurulan 2012'de kuruldu. Yıllar içinde, kullanıcıların borsadaki potansiyel hamleleri tartıştıkları bir alana dönüştü. Ocak 2021, büyük bir hedge fonunun büyük short pozisyon açmasının ardından, topluluğun GameStop (GME)'un hisse senedi fiyatını inanılmaz yükseklere çıkararak küresel ün kazandı.

Sırada ne var?

Forumdaki son gönderilerden hem Nokia (NOK) hem de Blackberry (BB) ve AMC hissesi sonraki hedefler arasında görünüyor.

Jaime Rogozinski kimdir?

Jaime Rogozinski, WallStreetBets'in kurucusu ve WallStreetBets'in yazarıdır.

WallStreetBets'in eylemleri piyasa manipülasyonu mu?

WSB'den ilham alan yatırımcıların eylemlerinin piyasa üzerinde kesinlikle büyük bir etkisi oldu, ancak bunun piyasa manipülasyonu olup olmadığı şu anda net değil. Finansal piyasalar bağlamında, piyasa manipülasyonu, serbest bir piyasaya müdahale etmek için yapılan kasıtlı bir eylemi ifade eder - ancak WallStreetBets topluluğunun savunucuları, tüm konuşmaların bireyler arasındaki halka açık bir forumda yayınlandığına işaret edecektir.

WallStreetBets perakende yatırımcıları ne kadar kazandı?

Her yatırımcının elde ettiği kar kendi broker hesabında olacağından, bunun doğru bir tahminini vermek imkansızdırKullanıcıların WallStreetBets'ten aldıkları tavsiyelerle büyük karlar elde ettiklerine dair iddialar varbunlar tam olarak doğrulanamazken GME'nin hisse fiyatının %1000'den fazla arttığını hatırlatmak gerekir.

Elon Musk, WallStreetBets'in bir parçası mı?

Elon Musk, kamuya açık bir WSB üyesi değil, ancak topluluğu destekleyen ve finansa yönelik meme tarzı yaklaşımlarına dahil olan düzenli tweetler gönderdi. Tesla CEO'su Elon Musk, 40 milyondan fazla Twitter takipçisini 26 Ocak'ta r / WallStreetBets'e yönlendirdi ve bağlantıyı basit bir başlık ile tweetledi: "Gamestonk !!"

Sonuç Olarak

Bu, finans sektöründe büyük değişikliklere yol açabilecek etkileri olan heyecan verici ve sürekli hareket eden bir haber. Hikaye geliştikçe bu sayfayı güncelleyeceğiz, böylece en son bilgileri takip edebileceksiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version