Bu Borsa Hizmetlerini Tamamen Durdurdu!


Kripto para borsası Livecoin, hizmetlerini durduracağını duyurdu ve müşterilerinden hack'lendikten sonra para çekme işlemlerine devam etmelerini istedi.

Saldırıya uğramış Rus kripto para borsası Livecoin, hizmetlerini kapatacağını duyurdu ve müşterilerinden para çekme işlemlerine devam etmelerini istedi. Kripto borsasının sunucuları geçen ay ele geçirilmişti ve borsa altyapısı üzerindeki kontrolünü kaybetti. Saldırgan(lar) ilk olarak kripto para döviz kurlarını değiştirerek gerçekçi olmayan rakamlara yükseltti. 23 Aralık'ta, Bitcoin 23.000 dolardan işlem görürken, Livecoin fiyatları 450.000 doların üzerine çıktı, Ethereum ise normalde 600 dolar fiyatındayken Livecoin borsasında 15.000 dolardan işlem görüyordu.

Toplam hasar miktarı henüz bilinmiyor

Kripto para borsası Livecoin, yılbaşından önce hack'lendiklerine dair resmi bir duyuruda bulunmuştu. Borsa, saldırıya uğramış sunucuların kontrolünü kaybettiklerini ve saldırganların fiyatları değiştirmeyi başardıklarını açıkladı, ancak saldırgan çok geçmeden kullanıcı hesaplarını devasa kârlarla nakde çevirmeye başladı. Ancak toplam hasar miktarı henüz bilinmiyor. “Hizmetimiz çok zarar gördü; teknik ve finansal olarak. Bu koşullarda faal iş yapmaya devam etmenin bir yolu yok, bu yüzden borsayı kapatmak ve kalan fonları müşterilere ödemek için zor bir karar alıyoruz." ifadelerinde bulundular.

Livecoin kullanıcılarının geri ödemelerini talep etmek için iki ayı vardır

Rus kripto para borsasının kullanıcılarının artık geri ödemelerini talep etmek için iki ayları var. Ancak Livecoin, böyle bir durumdan kazanç sağlamaya çalışan sahtekarlıklara karşı uyardı ve kullanıcıların "paranızı geri almak için ödeme yapmak zorunda olmadıklarını" açıkça belirtti. Saldırı Bitcoin fiyatı yükselişe geçtiğinde gerçekleşti. Kripto para borsasının yöneticileri, bunun "son birkaç aydır, varsaydığımız gibi, dikkatlice planlanmış bir saldırı" olduğunu da vurguladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version