CoinGecko'dan Tüm Yılı Kapsayan Önemli Kripto Para Raporu!


CoinGecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Dünyanın en büyük kripto para listeleme platformlarından biri olan CoinGecko, kripto para 2020 yılı odaklı geniş kapsamlı raporunu yayınladı. Keyifli okumalar. 😊

2020 yılı kurumsal yatırımcıların daha fazla Bitcoin'e yöneldiği bir yıl oldu ve bu kripto para piyasası için kesinlikle heyecanlı bir yolculuktu. Square ve Microstrategy gibi şirketler, riskten korunma stratejilerinin bir parçası olarak Bitcoin'i benimsemeye başladılar. Aslında, kurumsal yatırımcılar , yazı yazarken bitcointreasuries.org'a göre hazinelerinde şu anda yaklaşık 1.221.251 Bitcoin bulunuyor. (Mevcut dolaşımdaki arzın %6'sına yakın.)

Yaz aylarında Uniswap, Curve, Synthetix ve daha fazlasını içeren milyar dolarlık protokolleri tanıtan Merkezi Olmayan Finansın (DeFi) yükselişini yaşadık. Ne yazık ki, DeFi'nin artan popülaritesi kötü niyetli kişilerin de ilgisini çekti ve bu da 121 milyon dolara mal olan suistimallere neden oldu.

Aynı zamanda Uniswap, 1inch, The Graph ve daha fazlasından bol miktarda airdrop yılıydı.

İşte 2020 yılında kripto paralar için 5 önemli başlık:

1. İlk 30 Coin'in Piyasa Değerinin 2020'deki Artışı: %308!
2. 2020-2021 Bitcoin boğa koşusu 2016-2017 yörüngesini taklit mi ediyor?
3. DeFi, yılı tüm zamanların en yüksek piyasa değeri olan 20.4 milyar dolar ile tamamladı
4. CEXs ve DEXs işlem hacmi 403 milyar dolar arttı
5. Bitcoin Perpetual Swap'in hacmi 3.5 trilyon dolara ulaştı

1. Piyasa değeri, yılı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 732 milyar dolar ile tamamladı
%308'lik büyümenin ana nedenlerinden biri, pazara kurumsal yatırımcıların olan ilgisiydi. Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller gibi tanınmış yatırımcılar kripto para birimlerini onaylarken Microstrategy ve Square gibi halka açık büyük şirketler kurumsal hazinelerinin bir parçası olarak Bitcoin satın aldı. Bu da kripto piyasası güveninde bir artışa yol açtı. 

2. 2020-2021 Bitcoin boğa koşusu 2016-2017 yörüngesini taklit mi ediyor?
2016-2017 döngüsü, Bitcoin fiyatının arttığını ve %4.527 getiri ile zirve yaptığını gördük. Bu arada, 2020-2021'de Bitcoin, ilk yılda son döngüye göre iki katından fazla yükseldi.

Bununla birlikte, bu seferki fark, kripto para piyasasının büyük ölçüde kurumsal benimseme akışının yanı sıra gevşek para politikalarını teşvik eden bir makro ortamla sürdürebilmesidir. Ek olarak, PayPal ve Revolut gibi şirketler artık yatırımcıların kripto para birimlerini kolayca satın almalarına izin verdiği için piyasada daha yüksek bir erişilebilirlik imkanı bulunuyor.

3. DeFi, yılı tüm zamanların en yüksek piyasa değeri olan 20.4 milyar dolar ile tamamladı


Devam eden Defı sektörü, Defı baskınlığının yaz aylarında %0.9'dan %4.6'ya hızla yükselmesiyle ciddi bir büyüme yakaladı. Aynı dönemde, piyasa değeri 12 kat arttı ve 19.6 milyar dolara ulaştı.

Ek olarak, DeFi piyasa değeri yılı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,4 milyar dolar ile kapattı. DeFi, önümüzdeki yıllarda büyümeye devam etme potansiyeline sahip. 

4. Borsaların işlem hacmi 2020'de 403 milyar dolar arttı
İlk 9'daki merkezi ve ademi merkeziyetçi borsalar 403 milyar dolar (+% 307) büyüdü. CEX'ler yılın artışının% 93'ünü oluştururken DEX'ler Aralık ayında 29 milyar dolarlık işlem hacmi kaydetti.

Bununla birlikte DEX'ler CEX'lerin gerisinde kaldı. Yıl boyunca ilk 9'daki CEX-DEX oranı Ocak'ta %0.12 iken Eylül’de %10.74'e yükseldi. Ardında Aralık ayında %5.53'e düştü.

5. Bitcoin Perpetual Swap'in hacmi 3.5 trilyon dolara ulaştı
İlk 9 türev borsasında Bitcoin perpetual swap işlem hacimleri Ocak ayında 140 milyar dolar iken Aralık ayında 744 milyar dolara yükseldi. Dolayısıyla 2020'de %531'lik bir büyüme görüldü. Bu artışın %40'ı (+242 milyar dolar) Binance, %27'si (+165 milyar dolar) Huobi tarafından sağlandı.

Hacmin Kasım ve Aralık ayında yükselmesi ile Bitcoin'in 3 yıl sonra ilk kez tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesiyle aynı zamana denk geldi.

CoinGecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version