Çin Bu Yıl Dijital Yuan Testlerini Başkent Pekin'de Yapmayı Planlıyor!


Çin, bu yıl dijital yuan testini genişletmeyi planlarken, Pekin ve Şangay pilot programlara katılacak büyük şehirlerin bir listesini hazırlıyor.

Çin, bu yıl dijital yuan testini genişletmeyi planlıyor ve Pekin ve Şangay, katılacak büyük şehirlerin bir listesini hazırlıyor. Hızlandırılmış test aşaması, çoğu büyük şehirde kullanıldığı devlet destekli dijital para birimi için başarılı bir yılın ardından geliyor. Bu test aşamasına liderlik eden şehirlerden biri başkent Pekin olacak. Bir Çince İngilizce yayın organı Global Times raporuna göre, girişime Pekin Belediye Başkanı Chen Jining liderlik edecek.

"Şehir, fintech için yenilikçi gösteri bölgelerinin inşasını hızlandıracak."

Pekin Belediye Başkanı, geçtiğimiz günlerde şehrin "2021'de fintech ve profesyonel hizmetler için yenilikçi gösteri bölgelerinin inşasını" hızlandıracağını ifade etti. Bunu başarmanın yollarından biri, dijital yuan'ın entegrasyonu olacak. Pekin, Çin'in blockchain dostu şehirlerinden biri. Şangay'da Belediye Başkanı Gong Zheng de benzer bir söz verdi. Zheng, vatandaşların CBDC'yi tam olarak entegre etmelerine izin verecek altyapıyı kurmaya devam edeceğine söz verdi. Şimdiye kadar birkaç başka şehirde dijital yuan denemeleri gerçekleştirdi.

Guangdong, bu yıl dijital yuan'ın benimsenmesine liderlik edecek.

Guangdong, Güney Çin'de bu yıl dijital para elektronik ödemesinin (DC/EP) benimsenmesine liderlik edecekVali Ma Xingrui geçtiğimiz günlerde hükümetinin dijital yuan'ın benimsenmesini teşvik edeceğini açıkladı. Xingrui, CBDC'yi ilk kucaklayan şehirlerden biri olan Shenzhen'e özellikle odaklanacakEkim 2020'de Shenzhen, 1.5 milyon doların daha önce 50.000 piyango kazananına dağıtıldığı bir pilot program yürütmüştü. Parayı aldıktan sonra vatandaşlar, dijital yuan olarak yaklaşık 1,3 milyon dolar harcadıkları 62.788 işlem gerçekleştirdiler. Bir endüstri uzmanına göre, bu dijital pilot testler sadece bir başlangıç ​​noktası ve Çin'in finansal yapısını değiştirecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version