Bu Kripto Paralara Dikkat! Bu Hafta En Çok Düşen ve Yükselenler!

Bu Kripto Paralara Dikkat! Bu Hafta En Çok Düşen ve Yükselenler!Kriptosozluktv.com - CoinGecko verilerine göre 8 Ocak 2021 tarihine göre günün en çok kazanan ve kaybeden kripto paralarını sıraladık. Son günlerde Bitcoin ve birçok kripto para muazzam yükselişler yaşadı. Bu hafta kendinden en çok söz ettiren ise tabii ki başta Bitcoin (BTC)'di. BTC'nin sonrasında ise XLM ve XRP kendinden söz ettirmeyi başardı. XLM ciddi bir zirve yaparak XRP'yi tarihinde ilk defa geçti. Yine de en çok yükselen kripto para birimi bunlar değildi. 8 Ocak'ta tarihinin en yüksek seviyesine çıkan BTC 41.490 dolar civarına kadar yükseliş yaşadı.
Son 1 Haftada En Çok Yükselen ve Düşen Kripto Paralar

8 Ocak 2021 CoinGecko verilerine göre, son 1 haftada en çok yükselen kripto para NANO olmayı başardı! %338.1'lik bir büyümeyle bu haftayı zirvede geçiren NANO, yüzleri epey güldürdü. Hafta başında 1 dolar civarında olan olan NANO, 7 Ocak'ta 5 dolar seviyesine kadar ciddi bir yükseliş yaşadı.Yazının yazıldığı sırada ise 1 NANO 4.57 dolardan işlem görüyor.

Bu haftanın aslında en çok konuşulan, diğer kripto para birimi ise XLM oldu. Stellar (XLM) %141'lik bir büyüme yaşadı. XLM'i ise %120.7 LRC, %114.7 Verge (XVG), %114.6 ile Status (SNT) takip etti.


Son 7 günde ise en çok düşüş yaşayan kripto para birimleri ise; %-18 ile ESD, %-9.6 ZIL, %-9.5 FIL, %-8.1 OKB ve onu %-6.4 ile Waves takip etti.

Son 1 Haftada Bazı Önemli Haberler:
  • ABD bankacılık otoritesi OCC, yayınladığı bir mektupta ABD’deki bankaların stabilpara kabul edebileceğini ve birlikte çalışabileceğini belirtti.
  • Kripto para piyasa büyüklüğü 1 Trilyon doları aştı.
  • Bitcoin, 775 milyar dolar piyasa büyüklüğünü aştı.
  • Bitcoin, 775 Milyar dolar büyüklüğü ile Facebook'u geride bıraktı.
  • Bittrex, XMR,ZEC,DASH kriptoparalarının platformdan kaldırılacağını açıkladı.
  • Ukrayna, ülkenin dijital parası (CBDC) için Stellar (XLM) ile anlaşma sağladı.
  • Miami Belediye Başkanı, attığı bir Tweet ile belediyenin BTC almayı düşündüğünü ifade etti.
  • Ripple CEO Garlinghouse, SEC ile anlaşmaya çalıştıklarını ve SEC’in yeni yönetimiyle de bu çabaları sürdüreceklerini açıkladı. Ayrıca şirketin hukuk departmanının kısa süre içerisinde tüm iddialara cevap veren bir bildiri yayınlayacağını da duyurdu.
  • Grayscale tüm XRP varlıklarını sattığını ve bu parayla BTC,ETH,LTC,BCH varlıklarına ekleme yaptığını açıkladı.
  • SEC'in Ripple'a açtığı davanın ön duruşma tarihi belli oldu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version