Bitcoin'de Başka Bir Düşüş Gelebilir mi?


Bitcoin (BTC)'in grafiklerde  41.926 dolarlık bir ATH'a ulaştığı önemli bir iki haftadan sonra, Bitcoin'in fiyatı 34.000 dolar seviyesine kadar düşerek ciddi bir düzeltme yaşadı. Yazının yazıldığı sırada ise Bitcoin 34.500 dolar civarında işlem görüyor ve bu boğa sezonundaki piyasa döngüsünün büyük ölçüde iki adım ileri, bir adım geri bir durum olduğunu belirtmek gerekir.

Peki şimdi ne olabilir? Burada kritik olan şey, ağ momentumu ve Bitcoin'in fiyat rallisinin oynaklığı. Eskiye bakıldığında, 2018 seviyesine kıyasla ağ momentumunun nispeten düşük olduğu gözlemlenebilir. Ve yine de, Bitcoin fiyatı grafiklerde yeni bir ATH'a ulaştı.

2013'teki iki büyük döngü ve 2017'de ikiden fazla döngü olduğu için daha fazlası beklenebilir.

Aslında, bu en son fiyat düşüşünü açıklasa da, trader'lar türev borsalarında Bitcoin'e olan ilginin daha da düşmesi durumunda bir düşüş daha bekliyorlar.

Yazının yazıldığı sırada, 10 milyar dolardan 8 milyar dolara bir düşüş oldu ve daha büyük bir düşüş, Bitcoin'in fiyatında kesin olmamakla birlikte başka bir düzeltmeye işaret edebilir. Kripto paralarda asla kesinlik yokturDiğer bir olasılık, hem spot hem de türev borsalarındaki trade hacminin düşük bir seviyeye ulaşmasıdır. Bununla birlikte, birincisi olası görünse de, balinalardan ve kurumlardan gelen tutarlı talep, yeni ATH fiyat seviyesinde bir miktar toparlanma olacağına da işaret edebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version