Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin Oldukça Spekülatif


Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Bitcoin'in "oldukça spekülatif" olduğunu ve regüle edilmesi gerektiğini söyledi.

Çarşamba günü Reuters Next konferansında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine LagardeBitcoin'in "bazı kara para aklama faaliyeti" yürüttüğünden bahsetti. Küresel düzeyde regülasyonlar olmalı ve bunun uygulanması üzerinde anlaşmaya varılması gerekiyor," dedi.

AB Merkez Bankası Başkanı, "Küresel işbirliği ve çok taraflı eyleme kesinlikle ihtiyaç duyulmaktadır," diye ekledi.  

AB Merkez Banksı Başkanı ayrıca CBDC'lerden bahsetti

AB Merkez Bankası Başkanı ayrıca konferansta merkez bankası dijital para birimleri (CBDC'ler) hakkında da konuştu. AB Merkez Bankası yakın zamanda kamuoyuyla dijital euro hakkında bir istişareyi tamamladığını söyledi. Lagarde, "En az 8.000 kişi katıldı ve bu ankette yer alan dijital bir euro ile ilgili birçok soruya yanıt verdi" dedi.

Ayrıca, dijital bir euro konusunda ve Avrupalıların talebine yanıt veren güvenli bir sisteme ihtiyaç duydukları yerlerde çok dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

İngiltere FCA, kripto para türevlerinin satışını yasakladı

İngiltere'de kripto para türevlerinin satışı yasağı resmen yürürlüğe girmiştir. Yasak, Mali Davranış Otoritesi tarafından Ekim ayında önerilmişti ve bu yıl 6 Ocak'ta yasalaştı. İngiltere'nin mali düzenleyicisi FCA, kripto para türevlerinin zararlarından dolayı yatırımcılar için uygun olmadığını söyledi. Finansal düzenleyiciye göre, diğer nedenlerin yanı sıra, piyasa manipülasyonunun yaygınlığı, aşırı oynaklık, yetersiz anlayış ve kripto paranın doğası gereği insanların türevleri doğru bir şekilde değerlendiremeyeceklerine inanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version