XRP'ye Bir Kötü Haber Daha! Bu Şirket XRP Fonunu Satıyor!

xrp
Bitwise Crypto Index fonu, tüm XRP varlıklarını sattıklarını ve endekste Bitcoin ve Ethereum satın aldıklarını duyurdular. Satın alınanların %75'i Bitcoin, %13'ü ise Ethereum (ETH)'dan oluşuyor.

Şirket, "Bitwise 10 Crypto Index Fund, federal veya eyalet menkul kıymetler yasalarına göre menkul kıymet olarak kabul edilmesi makul olarak muhtemel varlıklara yatırım yapmıyor" açıklamasında bulundu. 

Bitwise'ın baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, verdiği bir demeçte, akademik ve araştırma amaçlı sürdürülen Bitwise 100 Toplam Pazar Kripto Endeksi ile bağlantılı bir fon bulunmamakla birlikte XRP, bu endeksten kaldırılacak. Bitwise 100, Bitwise 10 Large Cap Crypto Index, Bitwise 20 Mid Cap Crypto Index ve Bitwise 70 Small Cap Crypto Index'in varlıklarını birleştiriyor.

Hem Bitwise hem de Grayscale'den gelen araçlar yalnızca akredite yatırımcılar içindir ve temel varlıkları elinde bulundurmak zorunda kalmadan kripto para fiyat kazançlarına erişim sağlıyor. Bitwise'ın XRP'deki pozisyonunu tasfiye etme kararı, SEC'in davasından gelen yeni halka açık bilgilerin dikkate alınmasına dayanıyordu.

Bitwise 10 Crypto Index Fund, federal veya eyalet menkul kıymetler yasaları kapsamında menkul kıymet olarak kabul edilmeyen varlıklara yatırım yapmaz açıklamasının ardından şirket, XRP'leri tasfiye ettiğini açıkladı.

22 Aralık 2020’de varlığın satışından önce XRP, Fonun yaklaşık %3,8’iydi. Fon pozisyonunu tasfiye etti ve hasılatı diğer portföy varlıklarına yeniden yatırdı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version