İşte Vitalik Buterin'in Ethereum İçin Gelecek Planları!

ETH
Ethereum (ETH)'un kurucusu Vitalik Buterin, ağın gelecekteki gelişimi için yol haritasının yeni bir versiyonunu yayınladı.

Ethereum (ETH)'un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum'un geliştirilmesine ilişkin bir yol haritası yayınladı. Buterin, kendi bakış açısıyla önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde platform için en önemli projeleri özetledi. Topluluk sunulan programın karmaşıklığından dolayı eleştirilerini dile getirirken kullanıcıların çoğunun bunu anlamadığını ifade etti.

Birkaç gün önce Buterin, yol haritasının değiştirilmiş bir sürümünü yayınladı. İlk bakışta anlaşılmasını kolaylaştıran değişikliklerin yapıldığını görmek mümkün. Artık her projenin bağımsız bir gelişimi olduğunu görselleştirmek çok daha kolay ve her birinin ne kadar gelişmiş olduğunu bilmek mümkün. Önceden, bir projenin geliştirme zamanı belirsizdi ve yalnızca "büyük olasılıkla yakında gelecek" gibi ifadeler yer alıyordu.

Aşağıdaki resimde görülebileceği gibi yeni yol haritası, Faz 0 ile Beacon zincirinin dağıtımını takip eden faz 1 ve 2 arasındaki ayrımı ortadan kaldırmaktadır. Buna ek olarak, her bileşen, uygulama yakınlığını gösteren bir ilerleme çubuğu aldı. Faz 0 bölümünde, ETH2'nin bir denetim döneminde olduğunu görmek mümkün. Şu anda, bu testlerin/denetimlerin sonuçlarına göre değişiklikler yapılmaktadır. Ayrıca, sharding kullanıma hazırlanıyor.

Ayrıca yol haritasındaki her proje için belirli bir uygulama zamanı yok. Bu, daha iyi bir beklenti yönetimi için vurgulanan “hazır olduğunda uygulanacak” bölümü ile sadeleştirildi. ETH'nin kurucusu Vitalik Buterin şu ifadelerde bulundu:
Mart ayında yaptığım yol haritası (çok kaba ve yaklaşık!) ne yapıldığını gösteren ilerleme çubukları ve yol haritasının kendisine yapılan son değişikliklerden bazıları. Çok başarılı oldu, ama hala bir sürü yapılacak!
Ethereum 2.0'da ilerleme

Ethereum 2.0'ın 0. aşamasının başarılı bir şekilde başlatılması, kripto para topluluğunun bir parçası tarafından çok ünlü bir olaydı. Beacon zinciri mevduat sözleşmesi şu anda 1,468,225 ETH kilitli, 846,402 milyon dolar değerinde tahmin ediliyor. Ethereum Vakfı'ndan elde edilen veriler, 32.155 doğrulayıcının %99.18'lik bir zaman tutma ile aktif olduğunu göstermektedir. ConsenSys geliştiricisi Ben Edgington, Eth2'nin ilerlemesiyle ilgili bir güncellemede şunları söyledi:
Genesis'ten bu yana şaşırtıcı derecede sıkıcı bir on bir gün oldu: görünüşe göre hepsi işe yarıyor.
Edgington, sahip oldukları en büyük olayın validator cezaları veya “kesme”olduğunu belirtti. Bir doğrulayıcı node'u keserse, mevduat sözleşmesine kilitlediği 32 ETH'de 0.25 ETH ile cezalandırılır. Ancak geliştirici, olayların çoğunun kullanıcılar tarafından yapılan kötü uygulamalardan kaynaklandığını belirtti.

Synthetix kurucusu Kain Warwick, Geth müşterisi ile ilgili bazı sorunlar yaşadıktan sonra Twitter üzerinden cezalarla ilgili deneyimini bildirdi. Warwick, Buterin tarafından yapılan bir yayına, doğrulayıcıların ödül almak için zamanın %100'ünde çevrim içi olmaları gerekmediğini ve cezaların "oldukça adil" olduğunu belirtti:
Bunun böyle olduğunu doğrulayabildiğim için mutluyum. Bu hafta çevrim dışı cezalarımdan sonra (söz veriyorum tekrar kesmeyeceğim) olayı, şimdi yaklaşık beş bin ETH ile tekrar giriyorum.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version