Bu Kripto Paralara Dikkat! En Çok Düşen ve Yükselenler!

Son bir haftada en çok düşen ve yükselen kripto paralar
Kriptosozluktv.com - CoinGecko verilerine göre 4 Aralık 2020 tarihine göre günün en çok kazanan ve kaybeden kripto paralarını sıraladık. Son günlerde başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para düzeltme yaşadı. 1 Aralık'ta tarihinin en yüksek seviyesine çıkan BTC 19.900 dolar civarına kadar yükseldi. BTC yazının yazıldığı sırada ise 18.900 doların biraz üstünde işlem görüyor.

Son 1 Haftada En Çok Yükselen ve Düşen Kripto Paralar

27 Kasım 2020 CoinGecko verilerine göre, son 1 haftada en çok yükselen kripto para NEM olmayı başardı! %64.2'lik bir büyümeyle bu haftayı zirvede geçiren NEM, yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. 1 Aralık'ta 0.1625 dolar olan NEM (XEM), 0.2730 dolar seviyesine kadar muazzam bir yükseliş yaşadı. Yazının yazıldığı sırada 0.2561 dolar civarında işlem görüyor. NEM (XEM)'den sonra ise en çok yükselen kripto para birimleri ise; %61.6 NEXO, %38.8 Terra, %36.6 SUSHI ve onu %32.7 ile Aave takip etti.


Son 7 günde ise en çok düşüş yaşayan kripto para birimleri ise; %-10.3 ile EWT, %-9.4 Blockstack (STX), %-5,3 OKB, %-4.3 Huobi Token ve onu %-1.6 ile Status (SNT) Coin takip etti.

Son 1 Haftada Bazı Önemli Haberler:
  • Nasdaq'ın ardından S&P Dow Jones da kripto para piyasası için endeks yayınlayacak.
  • ETH 2.0 geliştirmesinin ilk aşaması Beacon Chain, 1 aralık 15:00’te(TSİ) ilk bloğunu oluşturarak resmen aktif hale geldi.
  • Forbes’in 30 yaş altındaki en güçlü 30 isme yer verdiği sıralamasında kripto para sektöründen 10 isim yer aldı.
  • Reuters, ABD Doları’nın düşüşünü sürdürürken Bitcoin’in yeni rekorlar kırdığına yönelik haber yayınladı.
  • Venezuela Ordusu, bünyesinde kurduğu Dijital Varlık Üretim Merkezi üzerinden kripto para madenciliğine başlayacağını duyurdu. Bu sayede ordunun ABD yaptırımlarından etkilenmeyen bir gelir kaynağı ile kendi kendini sürdürebilmesi hedefleniyor.
  • 275 milyar dolarlık Wall Street şirketi Guggenheim Partners, şirketin Macro Opportunities Fonu’nun %10’luk kısmını BTC'ye ayırdığını açıkladı.
  • Pizza Hut, Venezuela’daki tüm bayilerin kripto para ile ödeme kabul etmeye başlayacağını açıkladı.
  • AMB Başkanı Lagarde, katıldığı oturumda bir kez daha Dijital Euro'nun getireceği fayda ve kolaylıklardan bahsederken stabil paralar başta olmak üzere kripto paraların da bir o kadar riskli olduğundan bahsetti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version