Rusya'nın En Büyük Bankasından Kripto Para Hamlesi!

Rusya'nın En Büyük Bankasından Kripto Para Hamlesi!
Rusya, yeni yasayı yürürlüğe koyması ile birlikte ülkenin en büyük bankası Sberbank, kendi kripto parasını oluşturmak için yeni bir Blockchain sistemi inşa etmeyi amaçlıyor.

Rusya’nın önemli haber kaynaklarından RBC'nin dün yayınladığı habere göre Sberbank, Dijital Finansal Varlıklar Üzerine (DFA) isminde yeni bir yasanın 2021 yılı itibari ile yürürlüğe girmesi hedefleniyor. Sberbank'ın CEO ve başkanı olan Herman Gref gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. 96 milyon gibi ciddi sayıda müşteri bulunan Rus devlet bankası Sberbank, Rusya’nın en büyük bankası olarak kabul ediliyor.

Rusya'da kripto paralar daha fazla kabul ediliyor!

Yakın tarihli bir hükümet toplantısında, Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, Rusya'nın koronavirüs salgınının yayılmasına karşı savaşmak için diğer girişimlerin yanı sıra kripto para birimi düzenleme planlarından bahsetti. Çeşitli çözümlerin ana hatlarını belirledikten sonra Mishustin, Rus hükümeti "Başka bir çözüm kripto para birimleriyle ilgili" dedi. "Bu nispeten yeni bir araç ve ilginin sürekli arttığını" ekledi. Rus hükümeti, kripto para birimini ülkede mülk olarak görecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version