Facebook Libra'nın Adı Değişti!

Facebook Libra
Facebook destekli Libra Derneği, örgütsel bağımsızlığını güçlendirmek amacıyla adını Diem Derneği olarak değiştirmeye karar verdi.

Bloomberg'in bir raporuna göre, Facebook tarafından desteklenen ve dünya çapında düzenleyici geri dönüş yapan kripto para birimi projesi, yeni bir ismin regülatörleri kazanmak ve gelişmekte olan pazarda bir yer edinmek için yeni bir şans sunacağını umuyor. Libra Derneği, Diem Derneği olarak yeniden markalaştırmaya karar verdi. Diem Association (Diem, Latince'de gün anlamına gelir), Diem Networks adlı bir yan kuruluşuna ödeme sistemi operatörü olarak hizmet verecek. Diem Doları olarak adlandırılacak bir para birimi hazırlıyor.

"Yeni bir başlangıç ​​istedik."

Grubun icra kurulu başkanı Stuart Levey bir röportajda "Bunun proje için yeni bir gün olması anlamını seviyoruz" dedi. Yeni bir başlangıç ​​istediklerini ekledi. İsviçre merkezli kuruluş, isim değişikliğini yaparken, amacının hala güvenli ve uyumlu bir ödeme sistemi oluşturmak olduğunu söyledi. Örgüt açıklamasında, "Diem Derneği, dünyanın dört bir yanındaki insanları ve işletmeleri güçlendiren güvenli, emniyetli ve uyumlu bir ödeme sistemi oluşturma misyonunu sürdürmeye devam edecek" dedi.

Libra'nın önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor

Uzun zamandır beklenen Stabilcoin Libra nihayet 2021'in başlarında gün ışığını görebilir. Küresel finansal düzenleyiciler tarafından bir yıldan fazla bir süredir incelemeye alındıktan sonra, Libra nihayet ABD doları destekli olarak piyasaya sürülecek. Dijital para birimi, stabilcoin projesine katılan üç kişiden alıntı yapan Financial Times, Libra Birliği planlarının sonunda Libra'nın değerini destekleyecek varlık sepetine daha fazla fiat para birimi ekleyeceğini bildirdi. Kesin lansman tarihi hala bilinmemekte, ancak Libra Derneği'nin İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu'ndan düzenleyici onay almasına bağlı olacağı söyleniyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version