Elon Musk: Bitcoin Fiat Paralar Kadar Kötü

Elon Musk: Bitcoin Fiat Paralar Kadar Kötü
Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Twitter profilini Dogecoin'in eski CEO'su olarak değiştirdi ve Bitcoin (BTC) fiat para kadar kötü olduğunu söyledi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Bitcoin (BTC)'in fiat para kadar işe yaramaz olarak nitelendiren tanınmış Amerikalı Girişimci olarak hafta sonu Twitter'da Bitcoin topluluğu ile ilginç bir tartışmaya girdi. Ayrıca Twitter profilini "Dogecoin'in Eski CEO'su" olarak değiştirdi. 

Dogecoin, Musk tarafından yapılan son açıklamanın ardından yaklaşık %30 arttı.

Ledger çekilişine katıl!

Elon Musk, Bitcoin topluluğuyla dalga geçiyor

Elon Musk, attığı tweet'lerle Bitcoin topluluğuyla dalga geçti. Bitcoin ağını merak ediyordu ama daha sonra önde gelen lider kripto para Bitcoin (BTC)'i eleştirdi ve BTC'yi fiat para kadar kötü olarak nitelendirdi. 2019'da Musk, Tesla'nın Bitcoin'e karıştığına dair söylentileri tamamen yalanladı. Musk'tan gelen bazı eleştirilere rağmen, Bitcoin'in fiyatı hafta sonu boyunca sabit kaldı. Ancak, yazı yazılırken bitcoin 23.000 dolar civarında işlem görüyor. Tesla'nın kurucusu, geçmişte Bitcoin kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılıklarla ilgili endişelerini de dile getirdi. "Twitter'daki kripto para dolandırıcılığı seviyesi daha yüksek seviyelere ulaşıyor ve bu hiç de hoş değil" dedi.

Bitcoin 23.000 dolar civarında seyrediyor

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC)'in fiyatı şu anda yaklaşık 23.000 dolar civarında hareket ediyor. Geçen hafta 20.000 doların üzerine çıkarak 24.000 dolarları görmüştü. Önde gelen Wall Street firmaları tarafında kurumsal olarak benimsenmesi de BTC rallisine yardımcı oldu. Saylor, Musk'a Tesla bilançosunu USD'den Bitcoin'e dönüştürmek isteyip istemediğini sordu. “Hissedarlarınıza 100 milyar dolarlık bir iyilik yapmak istiyorsanız, Tesla bilançosunu USD'den BTC'ye dönüştürün. S&P 500'deki diğer firmalar liderliğinizi takip edecek ve zamanla 1 trilyon dolarlık bir iyilik haline gelecektir.” dedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version