Çinli Araç Çağırma Devi DiDi Dijital Yuan Testlerine Katılıyor!

Çinli Araç Çağırma Devi DiDi Dijital Yuan Testlerine Katılıyor
Araç çağırma devi DiDi de dahil olmak üzere üç Çinli internet devinin, ülkenin DC / EP olarak bilinen dijital parası için şehir çapındaki ikinci testine katıldığı bildirildi.

Yerel medya CLS raporuna göre, Çinli araç çağırma devi DiDi, Tencent destekli yemek dağıtım uygulaması Meituan ve video yayın platformu Bilibili de Suzhou şehrinde 3 milyon dolarlık dijital yuan testini destekliyor. Rapor, Suzhou'daki piyango kazananlarının, DC / EP cüzdanlarını Industrial and Commercial Bank of China ile etkinleştirmeyi seçerlerse ücretsiz dijital yuan'larını DiDi'nin araç çağırma hizmetine veya Meituan'ın bisiklet paylaşım hizmetine harcayabilecekleri ifade edildi.

Suzhou hükümeti vatandaşlarına dijital olarak 20 milyon yuan dağıtıyor

Kullanıcılar, DC / EP cüzdanlarını Bank of China ile etkinleştirirlerse dijital yuan'ı en çok abonelere premium animasyon video içeriği sunmasıyla bilinen Bilibili'de harcayabilirler. Suzhou şehir yönetimi geçtiğimiz hafta bir piyango aracılığıyla yerel sakinlere dijital para biçiminde 20 milyon yuan veya 3 milyon dolar dağıttığını duyurdu. Her yıl düzenlenen Double 12 çevrim içi alışveriş festivali sırasında iç tüketimi artırmak için yapılan test, Ekim ayında Shenzhen'de gerçekleştirilen ilk testten çok daha büyük bir ölçekte.

Merkez bankaları dijital paraları keşfetmeye devam ediyor 

Çin Halk Bankası, son beş ila altı yıldır ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda bunu kamuoyuna vermeye çok yakın. Diğer büyük ülkeler hala bir CBDC'ye sahip olma fikrini araştırırken, Çin hızlı ulusal dijital para birimi yarışını önde götürüyorBununla birlikte, bazı küçük ülkeler ulusal dijital para birimlerini zaten yayınladılar. Daha önce bildirildiği gibi, Cayman adası bu yıl ulusal bir dijital para birimi başlattı. Kanada, Japonya, Filipinler ve diğer birçok merkez bankaları, CBDC'leri aktif olarak araştırmakta. Ülkelerdeki merkez bankaları artık aktif olarak merkez bankası dijital para birimlerini araştırıyor ve gerçek hayata entegre etmek için testler yapıyorlar.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version