Çin Dijital Parasını Uluslararası Kullanmayı Amaçlıyor!

dijital yuan
Hong Kong'un merkez bankası, dijital yuan'ın uluslarötesi ödemelerde kullanımını denemek için Çin Halk Bankası ile birlikte çalışmaya başladı.

Hong Kong'un merkez bankası, dijital yuan'ın uluslararası ödemelerde kullanımını denemek için Çin'in dijital para enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Bu, merkez bankası destekli dijital para biriminin Çin dışında kullanımının ilk örneği olacak. Ayrıca, dijital ödemelerdeki gelişmelere rağmen, uluslararası ödemelerin büyük bir sıkıntı noktası olmaya devam ettiğini belirtildi.

"Dijital yuan çözüm olabilir"

Eddie Yue'ye göre, çoğu insan için uluslararasu ödemeler günler sürüyor ve aşırı ücretlere mal oluyor. Çözümün dijital yuan olabileceğine inanınılıyor. Renminbi zaten Hong Kong'da kullanımda olduğundan ve e-CNY'nin durumu dolaşımdaki nakit ile aynı olduğundan, Hong Kong ve Anakara turistlerine daha da büyük kolaylık getireceği de ifade edilenler arasında. İcra başkanı, iki merkez bankasının hizmetin başlaması için henüz zaman çizelgesi belirlemediğini belirtti. Ancak, "e-CNY'nin piyasaya sürülmesinin, Hong Kong ve Anakara'da sınır ötesi tüketim yapması gerekenlere ek bir ödeme seçeneği sunacağına" inanıyor.

Çin bu ay dijital yuan testi yapacak

Son duyuru, Çin merkez bankasının 11 Aralık Cuma günü yeni bir deneme yapacağını açıkladığı bir zamanda geldi. Bankanın katılmak için 100.000 kişiyi seçeceği Suzhou şehrinde yapılacak. Deneme, geçen ay Shenzhen'de kullanılana benzer bir modeli takip edecek ve dijital para biriminde 1,5 milyon dolar dolaşıma girdi. Piyangoda dijital yuan kazanan vatandaşların, denemeye katılmak için kaydolan şehirdeki 3.000 mağazada parayı harcamalarına izin verildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version