Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Bu Hafta Bunlara Dikkat!

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Bu Hafta Bunlara Dikkat
1 Aralık'ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan en büyük kripto para birimi Bitcoin, haftaya 19.000 doların üzerinde başladı ve BTC yazının yazıldığı sırada 19.200 doların hemen üstünde işlem görüyor. bu hafta ise Bitcoin ve kripto paraları etkileyebilecek olaylar hangileri sizler için derledik.

Ledger çekilişine katıl!

Brexit'te Karar mı Geliyor?

Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nin Brexit ticaret anlaşması hakkında karar zamanı artık geldi. İngiltere ve Avrupa Birliği, aralarında yaşanan ticaret anlaşmazlıklarını çözmek için birçok ertelemenin sonrasında artık vaktinin geldiği duyuruldu.

Avrupa Birliği temsilcisi Michel Barnier, her zamanki gibi sakin davranıyoruz ve bir yolu varsa bunu göreceğiz, ifadelerinde bulundu. Sterlin, bugün yaşanan bu belirsizliklerden kaynaklı değer kaybetti, İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki ticaret anlaşmasında karara varamaması halinde para Sterlin'in daha fazla değer kaybedeceğini öngörülenler arasında. Bitcoin ise bu durumdan pozitif yönlü etkilenebilir.

7 Trilyon Dolarlık Kurtarma Paketi!

Joe Biden'ın görevi devralacağı tarih yaklaşıyor ve koronavirüs (Covid-19)'ün ekonomik etkileriyle başa çıkmaya çalışan ABD, 7 trilyon dolarlık bir kurtarma paketi çıkarmayı planladığı yetkililer tarafından açıkladı. Bu durum ise Amerika Birleşik Devletleri'nin 2020 yılı içerisinde halihazırda devasa boyutlara ulaşmış borcuna yeni bir yük daha bindirecek.

ABD dolarının zayıflamasıyla birlikte ekonomik faaliyetler, kurumsal şirketler bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir ve bu sebeple güvenli liman arayışı artabilir.

Bazı uzmanlara göre ise ABD dolarının 2021 yılında değer kaybının devam edeceği ifade edilenler arasında. Her zaman olmasa da doların değer kaybetmesi ile Bitcoin fiyatının yükselme ihtimali artıyor.

Teşvik Paketi Hala Tartışmalı Durumda!

Amerika Birleşik Devletleri'nin halihazırda borcu çok fazla durumda ve ABD'li senatörlerin Pazar günü, yeni bir koronavirüs teşvik paketi için her an karar verilebilir.

Demokrat Virginia Senatörü Mark Warne, CNN'de gerçekleştirdiği bir açıklamaya göre, oylamaya sunulacak yasa tasarısının 1 trilyon dolar değerinde olacağını ve "hedeflenen bir yardım" sunacağını belirtti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version