Boğa Sezonunda Bunları Yapmayın! Bitcoin Yükselirken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Bitcoin'in tıpkı 2017'de olduğu gibi liderliğini yaptığı 2020 boğa sezonunda, yazının yazıldığı sırada Bitcoin 20.700 dolar civarında işlem görüyor. BTC'nin yükselişe bugün devam etmesiyle Bitcoin dominance 78'e kadar geldi ve altcoin'lerde düşüşe şahit olduk.

Ledger çekilişi: http://bit.ly/OcakAyiOzelBedavaLedger

Bitcoin ve altcoin boğa sezonunda dikkat edilmesi gerekenler

Stopsuz işlem yapmayın!

Stop-Loss (Stop-Limit) kaybınızı durdurma şansı tanır ve bazen yatırımınız için hayati bir seçenek olabilir. Birçok yatırımcı, özellikle yeni başlayan yatırımcıların pek tercihi değildir, oldukça karmaşık algılanmaktadır. Kripto para borsaları için risk, diğer borsalardan daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz; çünkü piyasada yaşanan ani fiyat hareketleri, yani dalgalanmalar, diğer borsalara göre daha fazladır.

FOMO'nun Farkında Olun

FOMO ya da kayıp korkusu ile tanışın. bu kayıp korkusu iki taraflı da gerçekleşir. Takip ettiğiniz bir kripto para sadece birkaç dakika içinde muazzam kazançlara çıkabilir. Karşınızdaki o parıldayan yeşil ya da kırmızı mum size duygusal yaklaşmanıza sebep olabilir. Riskinizi kontrol etmeyi ve mantıklı hareket etmeyi unutmayın. Ve en önemlisi sabredin!

Bitcoin'in hareketlerine dikkat edin!

Eğer bir Altcoin'e yatırım yaptıysanız isterseniz 2. sıradaki Ethereum olsun, isterseniz başka bir kripto para, lider kripto para birimi Bitcoin’in hareketlerine her zaman dikkat etmeniz gerekiyor. Bitcoin'in fiyatı ve dominance'ında ciddi yükseliş yaşandığı anlarda Altcoin'ler her zaman olmasa da genellikle düşüş yaşayabiliyor.

Nadir de olsa hem önde gelen altcoin’lerin hem de Bitcoin’in benzer hareket ettiği durumlar da olmaktadır. Genel olarak BTC'nin fiyat yönünü tayin edip, yatırımınızı buna göre yapmanızda fayda var.

Başkalarının dediklerini birden fazla düşünün!

Twitter, Telegram, Reddit vb. platformlarda konuşulan şu X coin uçacak, düşecek gibi yorumları okuduğunuzda o yorumlara göre pozisyon açmadan birden fazla düşünün.  Kendi araştırmanızı yapın, kendi analizinizi yapın. Birisinin yükselecek, düşecek gibi ifadelerine göre bir kripto para hareket etmez. Kendi araştırmanız sonucu yatırım yapmayı düşünüyorsanız stopsuz işlem açmayın!

Nereden çıkacağını unutmayın!

Piyasanın yükseliş parıltısı, hatta aldığınız bir kripto paranın belki 2x - 3x yapması iştahınızı kabartabilir. Eğer alıp unutmayacaksanız kârınızı mutlaka alın! En olmadı ana paranızı alın ve kârınızla işlem yapmaya devam edin. Yeşil mumun bir anda kırmızıya döneceğini, hatta düşüş zannettiğiniz fiyatın bir gün tepe olabileceğini göz ardı etmeyin.

Yatırım yaptığınız kripto para belirlediğiniz hedefe çıkış yapın; açgözlülük sonucu elinizdeki kazanı kaybedip zarara bile geçebilirsiniz. Kâr cebe yakışır, unutmayın. 😉

Yatırımlarınızı dağıtın

Yatırım yapmaya karar verdiyseniz tüm paranızı tek bir kripto paraya yatırmayın. Tek bir kripto paraya bütün paranızı yatırdığınızda kazancınız çok olurken tam tersi bir durumda kaybınızın da çok fazla olacağını her zaman aklınızda tutun. Yatırımınızı her zaman çeşitlendirin ve birden fazla kripto paraya yönelip bunu paylaştırın. Bu sayede birkaçı size zarar ettirse de, diğerlerinden zararınızı karşılayabilme ihtimaliniz olabilir.

Sahte uygulama ve projelere dikkat edin!

Özellikle Bitcoin (BTC) yükselişiyle iyice ortaya çıkmaya başlayan ve daha çok Telegram gruplarında dolaşan dolandırıcı projelere çok dikkat edin. Sizlere %200, %300 gibi uçuk vaatler sunan insanları elinizin tersiyle direkt itin. Onların amacı tamamen sizin elinizdeki parayı almak. Ayrıca boğa dönemi ortaya çıkan popüler borsaların ve projelerin sahte web sitesi ve telefon uygulamalarına dikkat edin. Geçtiğimiz günlerde sahte Uniswap uygulaması ile bir kullanıcının 20 bin dolar çaldırdığını duyduk.

Pump grupları mı? ❌

Kuşkusuz hepimiz kazanmak istiyoruz, yine 2017 yılını örnek vermek gerekiyor. Pump gruplarında genellikle pump çoktan başladıktan sonra sizlerin haberi olacaktır. Hatta belki pump çoktan bitmiştir bile. Bu tarz gruplarda büyük ihtimal yatırım yapacağınız coin'i yüksekten alma ihtimalinizi göz ardı etmeyin.

Bonus: Kripto Sözlük Youtube kanalını Takip Edin

Türkiye'nin en büyük kripto para Youtube kanallarından biri olan Kripto Sözlük'ü takip ederek kripto paralar üzerine doğru analizlere ulaşabilir, en önemli kripto para haberleri ve yorumlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca kripto paraların yükselişte olduğu bu dönemde düzenli olarak da canlı yayınlarla izleyicilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Kripto Sözlük Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/KriptoSözlük

Ayrıca 7/24 kripto paralar üzerine sohbet edip bilgi alabileceğiniz Telegram kanalımıza da katılmayı unutmayın! https://t.me/KriptoSozlukTVPiyasaMuhabbeti
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version