Son Bir Haftada En Çok Yükselen ve Düşen Kripto Paralar!

Kriptosozluktv.com - CoinGecko verilerine göre 27 Kasım 2020 tarihine göre günün en çok kazanan ve kaybeden kripto paralarını sıraladık. Son günlerde başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para yükseliş yaşadı. 19.500 dolar civarına kadar yaklaşan Bitcoin, 26 Kasım tarihinde ortaya çıkan Coinbase CEO'sunun haberlerinin de etkisiyle 16.300 dolara kadar agresif bir düşüş yaşadı.

Son 1 Haftada En Çok Yükselen ve Düşen Kripto Paralar

27 Kasım 2020 CoinGecko verilerine göre, son 1 haftada en çok yükselen kripto para Stellar olmayı başardı! %121.3'lük bir büyümeyle bu haftayı zirvede geçiren Stellar, yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. 22 Kasım'da 0.095 dolar olan XLM, 0.23 dolar seviyesine kadar muazzam bir yükseliş yaşadı. Son günlerdeki düşüşten her kripto para gibi nasibini alan Stellar, yazının yazıldığı sırada 0.1886 dolar civarında işlem görüyor. Stellar (XLM)'den sonra ise en çok yükselen kripto para birimleri ise; %85,9 Horizen (ZEN), %73.3 XRP, %46,7 NANO ve onu %40.8 ile NEM takip etti.

Son 7 günde ise en çok düşüş yaşayan kripto para birimleri ise; %-24,2 ile AAVE, %-24,1 OCEAN, %-19,9 SNX, %19,6 RUNE ve onu %-19,4 ile NXM Coin takip etti.

Son 1 haftada 6. sırada en çok düşen kripto para biriminin de %-18,2 ile Litecoin (LTC) olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Bazı Önemli Haberler:
  • Coinbase CEO'su Brian Armstrong başkan Trump’ın, kişisel kripto para cüzdanları için regülasyon getirebileceği iddiasını ortaya attı. İddiaya göre ABD’li kullanıcılar kendi kişisel cüzdanlarından yapacakları her türlü işlemi form aracılığıyla bildirmek zorunda kalabilir. Bu iddianın aynı zamanda piyasadaki düşüşü de tetiklediği düşünülüyor.
  • OKEx kripto borsası bir süredir müşterilerinin para çekmelerine izin vermiyordu. Geçtiğimiz gün açılan para çekim işlemleri sonrasında borsadan 110 milyon dolar civarında kripto para çekildi.
  • Ödeme devi Paypal CEO’su şirketin Bitcoin kullanımını önemli ölçüde yaygınlaştıracağını söyledi. Paypal’ın sadece alım-satım hizmeti değil aynı zamanda kayıtlı 28 milyon satıcının da BTC’yi fonlama olarak kullanmasına imkan sağlayacaklarını belirtti. Paypal dünya genelinde yaklaşık 300 milyon aktif müşteriye sahip.
  • ABD’li varlık yönetim şirketi VanEck, Almanya borsası Deutsche Boerse Xetra'da BTC teminatlı bir türev ürün listelemek için onay aldı. Kullanıcılar bu ürünü satın aldıklarında BTC fiyatına endeksli bir ürün satın almış olacaklar.
  • Güney Kore, vatandaşların kripto para kaynaklı kazançlarına %20 vergi getiren yasanın uygulanmasını ocak 2022 tarihine erteledi.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version