Samsung Blockchain Kullanacak!

Samsung blockchain

Samsung, kullanıcılarının gizliliğini korumaya çalışıyor ve daha güvenli bir p2p dosya paylaşımını garanti etmek için blockchain teknolojisinin gücünü kullanacak.

Elektronik devi Samsung, dosyaları, verileri ve bilgileri aktarmanın güvenli bir yolunu kolaylaştırmak için blok zinciri tabanlı bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Samsung daha fazla ayrıntı vermemiş olsa da, konuyla ilgili uzman kaynaklar, şirketin dosya alıcılarının bilgileri gönderenler tarafından izin verilmeyen şekillerde kullanmasını önlemek için blok zincirini kullanan Private Share adlı bir yazılım geliştirdiğini ortaya koydu.

Gizlilik + Blockchain: Mükemmel Uyum

Samsung, uzun süredir gizlilik çözümlerinin geliştirilmesiyle ilgileniyor. Galaxy S10'dan bu yana, en son amiral gemisi S20 cihazlarında da kripto para cüzdanları kullanmaya başladı. Ayrıca Gemini, Enjin, Stellar ve Tron gibi birkaç blok zinciri ve kripto para projesiyle ortaklık kurdu veya bunları destekledi.

Private Share, internetin küreselleşmesiyle popüler hale gelen bir sorunu çözmeye çalışmak için bu iki alanın bir araya geldiği noktadır.

Samsung'un fikri, bir dosya göndermeden önce belirli parametreleri oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanmak. Örneğin, bir kişi belirli bir dosyanın belirli bir tanımlayıcı tarafından açıldığından emin olabilir, dosya için bir son kullanma tarihi belirleyebilir ve kurtarılma olasılığı olmadan kalıcı olarak silebilir.

Ekran görüntülerinin engellenmesi veya bilgilerin yetkisiz yollarla kaydedilmesi de mümkündür. Bununla birlikte elbette, harici cihazlar kullanarak bilgilerin videolarını veya fotoğraflarını çekmek gibi bazı alışılmışın dışında çözümlere karşı hiçbir savunmanın olmadığını belirtiyorlar.

Benzer uygulamalar varken, merkezi olmayan ve kriptografik olarak sağlam teknolojinin kullanımı daha yüksek bir güvenlik seviyesi sağladığı ifade ediliyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version