Ripple ABD'yi Bırakıyor mu?

rippleBlockchain tabanlı ödeme şirketi Ripple, Dubai'de bölgesel bir üs kurdu. Haberi duyuran Emirate News Agency tarafından Cumartesi günü bildirildiği üzere, şirketin yeni Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) merkezi, Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde (DIFC) olacak.

DIFC, web sitesine göre, 2.400'den fazla şirkete ve kendi "bağımsız yargı sistemi ve düzenleyici çerçevesine" sahip bir finans merkezidir.

Ripple'da Güney Asya ve MENA genel müdürü Navin Gupta, "Ripple'ın MENA bölgesinde zaten önemli bir müşteri tabanı var ve müşterilerimizle aynı yerde bulunma fırsatı DIFC'yi doğal bir seçim haline getirdi. Bölge ofisimiz, blok zinciri tabanlı çözümlerimizi tanıtmak ve bölgedeki daha fazla finansal kurumla bağlarımızı derinleştirmek için bir sıçrama tahtası görevi görecek" diyor.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) en büyük şehirdir ve Federal Yüksek Konseyi'ni oluşturan yedi emirlikten biridir.

Duyuru, Ripple'ın ABD'deki San Francisco'daki ana üssünden uzaklaşmayı düşündüğü sırada geldi.

Şirketin CEO'su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde eyaletlerdeki XRP kripto para birimi için olumsuz bir düzenleyici rejimin İngiltere, İsviçre, Singapur, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin hepsinin potansiyel olarak alternatif ülkeler olarak görüldüğü anlamına geldiğini söyledi.

Ancak henüz Ripple'dan böyle bir hareketin devam ettiğine dair bir gösterge yok.

Ripple, XRP'ye sıkı sıkıya bağlıdır, geliştirilmesine ve sınır ötesi ödemeler ve son zamanlarda krediler dahil olmak üzere bazı ürünlerinde kripto para biriminin kullanılmasına yardımcı oluyor.
 
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version