Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, kripto para birimlerinin finansın geleceği olduğuna ve burada kalmaya devam edeceklerine inanıyor.
E-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, kripto para birimlerinin finansın geleceği olduğunu belirtiyor.
Dijital paraların küresel düzenlemesi, dünyanın ekonomik istikrarı için kötüdür. Çinli Milyardere göre, regülatörler finansal inovasyonun iyi olmayan rolünü zorluyor. Jack, Şangay'daki Bund Finans Zirvesi sırasında, Çin'deki ve dünyadaki finansal regülatörlerin kripto para birimlerini kucaklaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, dünyadaki kripto para birimlerini aşağı çekmek için geleneksel finans sistemleri tarafından uygulanan yaklaşıma da değindi.
"Çin'in yeniliği teşvik etmek için yeni teknolojiyi benimsemesi gerekiyor."
Alibaba kurucusu Jack Ma, dünyanın finansal yeniliklere yön verebilecek modern bir teknolojiyi benimsemesi gerektiğine inanıyor. Çinli milyarder ayrıca, ülkenin yeniliği teşvik etmek için yeni teknolojiyi benimsemesi gerektiğine inanıyor. Bu teknolojik yeniliklerin başında kripto para birimi ve Blockchain sistemleri geliyor. Diğer ülkelere kıyasla Çin, blockchain ve kripto para alanında çok ilerleme kaydetti. Geçen yılın sonlarında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkeyi blockchain alanında liderlik etmeye ve fırsatı değerlendirmeye çağırmıştı.
"Kripto para birimleri insanlar için finansal özgürlük yaratır."
Jack Ma, kripto para birimlerinin ve istikrarlı kripto paraların insanlar için iyi değer ve finansal özgürlük yaratacağını söyledi. Bu nedenle, insanların yeni finansal inovasyonu açık kollarla benimsemesi gerektiğini ekledi. Çinli milyarder yorumlarını küresel finans sektörüne yöneltti ve kripto paranın mevcut düzenlemelerinden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Dünyanın her yerinde birçok kripto para birimi iyi iş çıkardı, ancak ne yazık ki dünyanın birçok yerinde dijital para birimlerine karşı ilgisizlik var, dedi. Çin, blockchain teknolojisini benimsedi, ancak kripto para birimlerini eleştirdi. Buna rağmen Çin kendi merkez bankası dijital para birimini yarattı ve bu da birçok eleştiriye yol açtı.