İngiltere Ulusal Dijital Para Birimini Ana Hatlarıyla Açıklıyor


İngiltere Hazine Bakanlığı, yetkilinin özel sektöre ait stablecoin'leri ve bir CBDC çıkarma potansiyelini düzenlemek için bir taslak üzerinde çalıştığını duyurdu.

İngiltere Hazine Bakanlığı Pazartesi günü, yetkilinin özel sektöre ait stablecoin'leri düzenlemek için bir taslak üzerinde çalıştığını duyurdu. Departman ayrıca, nakide alternatif olarak merkez bankası dijital para birimini (CBDC) araştırdığını da sözlerine ekledi. Hazine Şansölyesi Rishi Sunak, stablecoin'leri ve özel olarak çıkarılan dijital para birimlerini ödeme yapmanın daha ucuz ve daha hızlı bir yolu olarak adlandırdı. Ayrıca, Hazine Bakanlığı ve İngiltere Merkez Bankası'nın CBDC'yi ödeme yapmanın alternatif bir yolu olarak araştırmaya yönelik çalışmalarını da takdir etti.
"Stablecoin, insanların paralarını saklama ve takas etme şeklini değiştirebilir."

Şansölye, Birleşik Krallık'ta listelenmek isteyen yeni şirketlerin sayısını artırma planları hakkında ayrıntılar verdi. Birleşik Krallık'taki yenilikçi fintech şirketlerinin listelenmesine yardımcı olacak reformlar önermek için yeni bir görev gücü kurulacak. Şansölye, "Stabilcoin'ler ve özel olarak verilen dijital para birimleri gibi yeni teknolojiler, insanların paralarını saklama ve değiş tokuş etme şeklini değiştirerek ödemeleri daha ucuz ve daha hızlı hale getirebilir," diye ekledi. Sunak, "Hükümet, diğer ödeme yöntemlerinden beklediğimiz minimum standartları karşılamalarını sağlayan ilgili stabilcoin girişimleri için düzenleyici bir yaklaşım önerecek" dedi.
İngiltere, bir merkez bankası dijital para birimine hazırlanıyor.

Resmi duyuru ayrıca, araştırma çalışmalarının çoğu tamamlandığı için İngiltere'nin yakın gelecekte CBDC'yi başlatmayı ciddi olarak düşündüğünü belirtiyor. Hazine Şansölyesi, İngiltere'nin finansal teknolojideki küresel liderliğini genişletmeyi hedefliyor. "Birleşik Krallık, CBDC'ler hakkındaki küresel görüşmede öncü bir rol üstlenirken, Şansölye, Merkez bankalarının nakde tamamlayıcı olarak kendi dijital para birimlerini verip veremeyeceklerini ve nasıl çıkarabileceklerini değerlendirmek için Hazine ve İngiltere Merkez Bankası'nın çalışmalarını memnuniyetle karşıladı " dedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version