IBM'den Blockchain Hamlesi!

IBM Blockchain

Teknoloji devi IBM, sektörde Blockchain teknolojisini uygulamak ve üretim süreci izlemeyi kolaylaştırmak için büyük bir giyim şirketi ile ortaklık yapıyor.

IBM, sürdürülebilir giyim üretimini izlemek için blok zinciri tabanlı bir ağ oluşturmak için tekstil şirketi KAYA&KATO ile ortaklık yapıyor. Platform, ürünün yaratma sürecine şeffaflık getirmektir.

Moda Endüstrisi ve Eko Üretim İçin Bir Blockchain Ağı

IBM ile KAYA&KATO arasındaki yeni ortaklık, Alman Federal Ekonomik Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından da desteklenecek.

Resmi bir duyuruya göre, teknoloji öncüsü IBM, tüm üretim sürecine daha fazla şeffaflık getirmek amacıyla tekstil şirketi ile işbirliği yapacak. Platformun, giyim üretiminin tüm süreci ile ilgili bir dizi müşteri ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edildiği bildirildi. Teknoloji, giysilerin ve kumaşın kökeninden son ürünün tamamlanmasına kadar süreç hakkında biraz daha şeffaflık getirecek. Ağ ayrıca tüketicilere giysilerinin sürdürülebilir şekilde üretilip üretilmediğini bildirecek.

Yayına göre, yeni blockchain uygulaması aynı zamanda tüm tekstil tedarik zincirini belgeleyecek ve izleyecektir. Organik pamuk tedarikçilerinin ve KAYA&KATO müşterilerinin kumaşların menşeini takip etmesine ve her üretim ve dağıtım adımını anlamasına olanak tanıyacaktır.

Moda endüstrisinin bu bölümünde şeffaflık yaratmak ve ekolojik malzemelerin izlenebilirliği için güvenli bir protokol geliştirmek olduğu ifade edildi.
IBM KAYA&KATO Blockchain
IBM'e göre, bu, satın aldıkları ürünlerin çevreye etkisini anlamak için artan tüketiciler tarafından yönlendiriliyor. Teknoloji şirketi, tüketicilerin %77'sinin sürdürülebilirliğin kendileri için önemli olduğunu söylediği ve ankete katılanların %57'sinin çevre üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmak için satın alma alışkanlıklarını değiştirmeye istekli olduklarını söylediği yakın tarihli bir anket gerçekleştirdi.

Blockchain teknolojisi, endüstriler arasında ve tedarik zincirlerinde işbirliği ve şeffaflık için bir katalizördür. IBM'de Blockchain Direktörü Christian Schultze-Wolters, "Paylaşılan görünürlük yaratan teknoloji, şirketler ve tedarikçiler, işletmeler ve özellikle tüketiciler arasında güveni artırmaya yardımcı oluyor” dedi.

Blockchain Sektörlerde Yerini Bulmaya Devam Ediyor

Pek çok ekonomi modern bir dünyanın değişimlerinden geçerken, blockchain teknolojisi otomobil üretimi, madencilik, elektronik ve gıda yetiştiriciliği ve dağıtımı gibi birçok sektöre uygulanabilirliğini kanıtlıyor.

Yeni teknoloji, havacılık gibi oldukça niş ortamlarda bile avantajlarını göstermeye devam ediyor. Havacılık devi Thales dijital yönetim sisteminin geliştirilmesi ve tüm uygulamaları arasında geliştirilmiş iç bağlantı için blok zinciri kullanacağını ve böylece NATO standartlarına da uyacağını açıklamıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version