Güney Kore Kripto Para Vergisini Erteledi!


Güney Kore'de Ekim 2021'de uygulanacak olan kripto para vergi yasası, Ocak 2022'ye kadar ertelendi.

Güney Kore'deki kripto para sahiplerine, yeni bir kripto para vergilendirme kuralı uygulamadan önce üç ay daha verildi. Ekim 2021'de uygulanacak olan kural şimdi Ocak 2022'ye kadar ertelenecek. Güney Koreli milletvekilleri, Temmuz ayında dijital para vergisi teklifini tamamlamış ve Başbakan Yardımcısı Hong Nam-Ki bunun 2021'in sonlarında yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. kuralı, Korelilerin 2,5 milyon KRW'nin (2.259 $) üzerindeki dijital para karları için %20 vergi ödemesini gerektiriyor.

Güney Koreli regülatörler, kripto para vergi yasasını 2022 yılına kadar erteliyor

Pazarın istikrarlı bir şekilde yeterince gelişmediği bir zamanda hükümetin kripto para birimi vergileri koyması için erken. Herhangi bir ani vergilendirme veya düzenlemelerin getirilmesi, sektörün sürdürülebilir büyümesi için tökezleyen bir engel olabilir. Kore Blockchain Derneği kısa süre sonra hükümeti vergi yasasını iki yıl süreyle ertelemeye çağırdı. Lobicilik teşkilatına göre borsalara verilen süre çok kısaydı. Derneğin başkanı Oh Gap-soo, ulusal ekonomiye katkıda bulunabilmesi ve uzun vadede vergi gelirini güvence altına alabilmesi için makul bir asgari hazırlık süresinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Ledger kazan: https://bit.ly/KasimOzelLedgerCekilisi

Kripto para vergisi, kripto para topluluğunca sıcak bir konu olmaya devam ediyor 

Yerel haber ajansı Dong-A Ilbo raporlarına göre, Güney Koreli milletvekilleri bunu dijital para endüstrisine sundular. Milletvekillerinin zaman çizelgesinin borsaların yeni kurallara uyması için yeterli olmadığı konusunda hemfikir olduğunu bildirdi. Ulusal meclisin vergi alt komitesinin belirli uygulama tarihlerini önümüzdeki hafta duyurması bekleniyor. Kripto para birimi düzenlemeleri, dünya çapındaki kanun yapıcılar olarak kripto para endüstrisinde sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Güney Kore, kripto para birimi için bir vergi yasası öneren birkaç ülke arasında yer alıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version