Güney Kore Bu Kripto Paraları Yasakladı!

Güney kore gizlilik merkezli kripto paraları yasakladı
Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Salı günü, kara para aklama riski yüksek olan gizlilik merkezli kripto para birimlerini yasaklama kararını açıkladı.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Salı günü, kara para aklama riski yüksek olan gizlilik merkezli dijital para birimlerini yasaklama kararını açıkladı. FSC, bu yeni yönergeleri, özellikle Güney Kore'deki kripto para birimlerinin yasallığını kapsayan Özel Ödeme Yasası kapsamına ekledi. Yeni kurallar, tüm yerel kripto para borsalarının bu tür gizlilik paraları ile hizmet sunmasını yasaklayarak önümüzdeki yıl Mart ayında yürürlüğe girecek.

Yasak, Monero, DASH ve Zcash dahil olmak üzere gizlilik odaklı kripto paraları etkileyecek

Bu yasak, Monero, DASH ve Zcash dahil olmak üzere bazı popüler gizlilik merkezli kripto paraların dolaşımını etkileyecek. Ayrıca, Güney Koreli regülatörler, tüm yerel kripto para birimi borsalarında KYC ve AML politikalarını zorunlu kılacak ve kullanıcıların gerçek adlarını kişisel kimlikleriyle karşılaştırarak doğrulamak zorunda kalacak. Ek olarak, kripto para borsalarının operasyonel faaliyetlerini Kore regülatörlerine bildirmeleri gerekiyor.

Güney Kore kripto borsaları zaten gizlilik odaklı kripto paraları kaldırıyor 

Birkaç Güney Kore kripto para borsası, hâlihazırda uluslararası düzenlemeler nedeniyle gizlilik odaklı kripto para birimlerini kaldırıyor. OKEx'in Güney Kore kolu, Finansal Eylem Görev Gücü kurallarını gerekçe göstererek Eylül 2019'da Zcash, Monero, DASH, Horizen (ZEN) ve Super Bitcoin'i (SBTC) listeden çıkardı. Ancak platform daha sonra ZCash ve DASH'in listeden kaldırma sürecini askıya almıştı. Güney Kore kripto para borsası Upbit, kara para aklama endişeleri nedeniyle üç gizlilik merkezli kripto para da dahil olmak üzere birkaç kripto para biriminin ticaretini durdurmuştu. Gizlilik odaklı kripto paralar, polis tarafından izlenmesi daha zor olduğundan, çoğunlukla dünya çapında terör faaliyetlerinde kullanıldığı iddia ediliyor. FATF gibi uluslararası regülatörler, gizlilik merkezli kripto paralar tehlikelerini de vurguladılar.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version