CoinGecko'dan En Yeni Kripto Para Raporu!

CoinGecko'dan En Yeni Kripto Para Raporu


Dünyanın en büyük kripto para listeleme platformlarından biri olan CoinGecko, yakın zamanda kripto paraların Ekim ayı durumunu detaylıca anlattığı bir rapor yayınladı. Keyifli okumalar 😊

Bu yıl, dünya çapında pek çok olayın yaşandığı bir kasırga oldu. Ekim ayı raporumuzun zamanının geldiğine zar zor inanabiliyoruz. Yine de bulgularımızı sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

Bitcoin, ABD seçimleri ve benimseme için adımlar atan büyük finans kurumları gibi çeşitli faktörler nedeniyle bu ay oldukça yükseliş gösterdi. Bunun dışında, DeFi heyecanının yavaşladığına dair işaretler de görüyoruz.

İşte Ekim ayında 4 önemli olay:
  • Bitcoin'in fiyatı %28 arttı ve 13.778 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
  • Toplam kripto para piyasası değeri, 378 milyar dolarla bir yıllık en yüksek seviye ulaştı
  • Bitcoin Perpetual Swap'lara Açık Faiz, Eylül başından bu yana% 40 artarak Bitcoin'deki yükseliş hissinin göstergesi
  • Uniswap, DEX pazar payının %69'unu alarak DEX pazarına hakim olmaya devam ediyor
1. Bitcoin'in fiyatı %28 arttı ve 13.778 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin (BTC), DeFi çılgınlığı yavaşlamaya başlar başlamaz yükselişine başladı. MicroStrategy, PayPal, Square ve DBS Bank gibi büyük kurumların kripto para birimini benimsemek için adımlar atmasıyla ilgili haberler, Bitcoin için olumlu duyarlılığın artmasına yardımcı oldu.

Sonuç olarak, Ekim ayında Bitcoin'in fiyatı %228 arttı ve 13.778 dolarla çok yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin'in büyümesinin başka bir kanıtı, ayı %22'lik bir artışla sona erdiren ticaret hacminde bulunabilir. Bu, Şubat-Mart 2020 piyasasındaki çöküşten bu yana en iyi aylık performansı.

2. Toplam kripto para piyasası kapitalizasyonu, 378 milyar dolarla bir yıllık en yüksek seviye ulaştı

Eylül ayındaki hafif gerilemeye rağmen, toplam kripto para piyasası kapitalizasyonu Ekim ayında %19 artışla devam etti. Bu ise 378 milyar dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaştı 

Ayrıca ticaret hacminde %7'lik hafif bir toparlanma gördü ve bu da onu en son Ağustos ayında görülen ortalama işlem hacimlerine döndürdü. Bu aynı zamanda, Bitcoin'i benimseyen ve iş stratejilerine uygulayan büyük kurumların ilgisindeki artıştan da kaynaklanıyor olabilir.

3. Bitcoin Perpetual Swap, Eylül başından bu yana %40 arttı, bu da Bitcoin'deki yükseliş hissinin göstergesi

Toplam Open Interest Bitcoin Perpetual Swap'ları bu ay 87 milyon $ (+% 5) artış gördü ve 2 milyar $ işaretini bir kez daha aştı.

Bitcoin Perpetual'a Open Interest, 7 Eylül'deki en büyük günlük düşüşten bu yana neredeyse% 40 arttı. Faizdeki bu artışın, Bitcoin'in yükseliş eğiliminden yararlanmak için gelen yeni paradan kaynaklanması muhtemeldir.

4. Uniswap, pazar payının %69'unu alarak DEX pazarına hakim olmaya devam ediyor

Son olarak, Ekim ayında DEX hacminin tüm borsalarda 9,4 milyar dolar (-% 32) düştüğünü gördük. Uniswap, 5,5 milyar $ 'lık (-% 59) en büyük zararla darbeyi vurdu.

Ancak, düşüşe rağmen Uniswap hala en popüler DEX olarak konumunu korumaya devam etti. Protokol, Ekim ayında pazar payını %66'dan %69'a çıkararak pazar hakimiyetini pekiştirdi.

Coingecko'num Ekim ayı raporunun tamamına buradan bakabilirsiniz. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version