Çin Şehri Suzhou, Önümüzdeki Ay Dijital Yuan Testlerini Gerçekleştirecek

çin cbdc
Çin'in Suzhou kentinin önümüzdeki aydan itibaren "red packets" olarak ülkenin Dijital Yuan'ı için daha geniş bir test başlatacağı bildiriliyor.

Çin'in Suzhou kenti, önümüzdeki aydan itibaren ülkenin merkez bankası dijital para birimi olan DC / EP'yi "red packets" olarak test edecek. Devlete ait Shanghai United Media Group bünyesindeki çevrim içi bir medya olan The Paper, testin Çin'de Double 12 olarak bilinen 12 Aralık'ta yapılacağını bildirdi. Ayrıca, Suzhou'da devam eden bir denemenin bir parçası olarak bazı devlet çalışanlarına dijital yuan (DC / EP olarak da bilinir) üzerinden ulaşım ödeneği verildiği daha önce bildirilmişti.

Suzhou'daki deneme, daha önceki dijital yuan testine benzer olacak

Yerel haberlere göre, Suzhou'daki daha geniş denemenin şekli, Ekim ayında Shenzhen'de yapılana benzer olacak ve burada 50.000 sakinine bir piyango aracılığıyla "kırmızı paketler" olarak yaklaşık 1.5 milyon dolarlık dijital yuan verildi. Piyangoyu kazanan insanlar, Shenzhen denemesine katılan 3.000'den fazla mağazanın herhangi birinde ücretsiz dijital yuan harcayabilirler. Çin Halk Bankası, merkez bankası destekli bir dijital para birimi çıkaran dünyanın ilk büyük ülkesi olmaya hazır.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları CBDC'leri araştırıyor

Çin, merkez bankası destekli bir dijital para birimi çıkarmada önde olabilir, ancak dijital para birimi üzerinde çalışan tek ülke o değil. Dünyanın dört bir yanındaki birçok merkez bankası, bir CBDC yayınlamak için aktif olarak çalışıyor. Pek çok küçük ekonomi dijital para birimlerinin versiyonlarını halihazırda piyasaya sürmüş olsa da, geliştirmeyi tamamlayan ve CBDC'yi test etmek için tam teşekküllü bir plan başlatan tek büyük ülke Çin'dir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version