Çin Polisi 4.2 Milyar Dolardan Fazla Kripto Paraya El Koydu!

çin polisi plustoken
Çin polisi, PlusToken Ponzi planı baskını sırasında 4.2 milyar dolardan fazla kripto paraya el koydu.

Çin mahkemesi kararına göre, Çin polisi, PlusToken Ponzi planıyla ilgili olarak 4,2 milyar dolardan fazla kripto para birimi ele geçirdi. Jiangsu Yancheng Halk Mahkemesi, bu hafta kamuoyuna duyurulan 19 Kasım kararında, PlusToken davasıyla ilgili olarak Çin polisi tarafından ele geçirilen tüm kripto paraların dökümünü ilk kez detaylandırdı. Baskın sırasında toplam 194.775 BTC, 833.083 ETH, 1.4 milyon LTC, 27.6 milyon EOS, 74.167 DASH, 487 milyon XRP, 6 milyar DOGE, 79.581 BCH ve 213.724 USDT ele geçirildi.

Mahkeme PlusToken planıyla bağlantılı 15 kişiyi cezanlandırdı 

Çin mahkemesi şimdiye kadar PlusToken ponzi sistemiyle bağlantılı 15 kişiyi mahkum etti, 2 ila 11 yıl arasında hapis cezası ve 100.000 ila 1 milyon dolar arasında para cezası verdi. Bu yılın başlarında yerel basın, Çin polisinin kripto para dolandırıcılığına bağlı 27 kilit ismi tutukladığını bildirdi. Birkaç blok zinciri analitik şirketi, ele geçirilen kripto paraların değerini ponzi planından tahmin etmeye çalıştı. Ancak bu, ele geçirilen PlusToken ile ilgili kripto paraların 4,2 milyar dolar olan ilk resmi rakamı ortaya çıktı.

PlusToken'in 50 milyar yuan'ın üzerinde biriktirdiği bildirildi 

Daha önceki yerel medya raporları, PlusToken'ın 50 milyar yuan (yaklaşık 7,6 milyar dolar) biriktirdiğini gösterdi. 11 milyar doların üzerinde, PlusToken tarafından emilen tüm dijital para birimlerinin mevcut piyasa fiyatı bu tahmini gölgede bırakıyor. Çin mahkemesi, ele geçirilen kripto para birimlerinin işleneceğini ve kazançların ulusal hazineye kaybedileceğini belirtti. Ancak bunun ayrıntıları verilmedi. Mahkeme kararına göre, 6 Nisan 2018 ve 27 Haziran 2019 tarihleri ​​arasındaki operasyon sırasında, ponzi PlusToken 3.293 kişiden 2.6 milyondan fazla kripto para çaldı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version