Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, G20'de Dijital Para Çağrısı Yaptı!

Çin dijital para
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, G20 liderlerini standartlar ve ilkeler geliştirerek merkez bankası dijital para birimlerinin benimsenmesi için zemin hazırlamaya çağırdı.

Çin Devlet Başkanı Xi, G20 liderlerini standartlar ve ilkeler geliştirerek merkezi dijital para birimlerinin benimsenmesi için zemin hazırlamaya çağırdı. Bunun, ülkelerin CBDC'lerin benimsenmesiyle ortaya çıkan riskleri ve zorlukları idare etmesine izin vereceğine inanıyor. Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenen G20 ülkelerinin 15. toplantısında Çin Devlet Başkanı konuştu. Zirvede G20'nin salgın sonrası yeniden inşada çok önemli bir role sahip olduğunu söyleyerek buna ulaşmaya yardımcı olabileceğine inandığı çeşitli önlemleri önerdi.

Çin Devlet Başkanı, G20 ülkelerini insan merkezli politikalar benimsemeye çağırdı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, G20 ülkelerini "yeniliği teşvik eden ve güven inşa eden" insan merkezli politikalar benimsemeye çağırdı. Ayrıca, G20 grubunu, merkez bankası destekli dijital para birimi konusunda açık ve uzlaşmacı bir tavırla yol göstermeye çağırdı. "G20'nin ayrıca açık ve uzlaşmacı bir tavırla CBDC'ler için standartları ve ilkeleri geliştirmeyi tartışması ve uluslararası para sisteminin geliştirilmesi için kolektif olarak bastırırken her tür risk ve zorluğu düzgün bir şekilde ele alması gerekiyor." Çin Devlet Başkanı ayrıca Çinli işletmeleri geçen yılın sonlarında Blockchain sektöründe lider olmaya çağırdı.

Çin, merkez bankası destekli dijital para birimini çıkarmaya hazır

Çin Halk Bankası, yakında DC/EP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi yayınlamaya hazır. Çin, ulusal bir dijital para birimi çıkaran dünyanın ilk büyük ülkesi olacak gibi görünüyor. Çin dijital para birimi şu anda birçok şehirde büyük ölçekte pilot testlerden geçiyor. Merkez bankasının yakın gelecekte ulusal dijital para birimini kamuoyuna çıkarması bekleniyor. Diğer ülkelerdeki merkez bankaları aktif olarak dijital para birimleri üzerinde çalışıyor. Bazı küçük ekonomiler zaten ulusal dijital para birimleri yayınladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version